Határozat

Eötvös Tudományos Konferencia rendezvényről

 

            A Kari Tanács egyhangúlag (26 igen) támogatta az „STFC-ELTE Introductory Summer School in Solar and Solar-Terrestrial Physics” című nyári iskola felvételét  az Eötvös Tudományos Konferencia rendezvénysorozatba.

 

Általános információk:

A konferencia tervezett időpontja: 2013. augusztus 26-30.

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus

Szervezők: Solar Physics and Space Physics Research Center (SP2RC) School of Mathematics and Statistics, University of Sheffield; Department of Astronomy, Eötvös Loránd University, Budapest

A konferencia az alábbi honlapon jelenik meg:

http://astro.elte.hu/~kris/stfc-elte/

 

A konferencia előzménye és célja:

2013. augusztus 26 és 30. között a Földrajz- és Földtudományi Intézet Csillagászati Tanszékének társrendezésében Budapesten kerül sor az STFC-ELTE Introductory Summer School in Solar and Solar-Terrestrial Physics című nyári iskolára. Az évek óta minden évben megrendezett esemény fő szervezője hagyományosan a Sheffieldi Egyetemen működő Solar Physics and Space Plasma Research Centre. A rendezvény idén először kerül Nagy-Britannián kívül megrendezésre, és a szervezésbe bekapcsolódik az ELTE TTK FFI Csillagászati Tanszéke is. Egyetemünk hírnevének öregbítése és nemzetközi kapcsolataink elmélyítése mellett az iskola hallgatóink és doktoranduszaink továbbképzését is szolgálja. Az ELTE hallgatói és dolgozói a rendezvényen díjtalanul vehetnek részt. A rendezéshez a Kartól és az egyetemtől a helyszín biztosításán túl egyéb támogatást a szervezők nem igényelnek.  

 

Tudományos program:

A konferencia nyelve angol, az előadások angol nyelven hangzanak el.

Minden előadás plenáris, időben egymást követve.

 

Tudományos szervező bizottság:

Robert von Fáy-Siebenbürgen, University of Sheffield

Petrovay Kristóf, ELTE TTK

 

Az ELTE Természettudományi Kar kutató-, oktató- és diákközösségének ingyenesen biztosított a rendezvényen való részvétel.

 

A rendezvény az ELTE SZMSZ 39. §-ban az Eötvös Tudományos Konferencia rendezvény sorozatba vétellel kapcsolatban elvárt célokat megvalósítja, és kielégíti az ott meghatározott feltételeket.

 

 

Budapest, 2013. július 2.

 

                                                                                  Surján Péter sk.

                                                                                      dékán