AZ ÚNKP ÖSZTÖNDÍJASAINAK KONFERENCIÁJA 2017.05.05

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2017. május 5-én konferenciát szervez, amelyen az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2016/17. évi ösztöndíjasai mutatják be munkájuk eredményét az ELTE több campusán.

A konferencia lehetőséget teremt arra is, hogy az ELTE mind a nyolc karáról érkező fiatalok megismerjék egymás munkáját, megvizsgálhassák témájuk interdiszciplináris kontextusát, és eredményeikre visszajelzést kapjanak szakmai beszámolójuk június 30-i benyújtási határideje előtt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban első alkalommal hirdette meg Új Nemzeti Kiválóság Program nevű új ösztöndíj-pályázatát.

Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói utánpótlást, a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást,
valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók munkáját. Az ösztöndíjprogram két részből áll: az ún. „A” keretre az alap- és mesterszakos hallgatók, míg a „B” keretre a posztgraduális képzésben résztvevők, illetve posztdoktorok pályázhattak 10 havi, jelentős összegű ösztöndíjra.

Egyetemünk kiemelkedő sikerrel szerepelt a programban: az „A” keretben 82, a „B” keretben 116 ELTE-s pályázatot, összesen 198 kiválóságot díjaztak, és ezek a számok a Savaria Egyetemi Központ 2017-es integrációjával tovább nőttek.