www.doktori.hu adminisztráció

 

ODT adatbázis (www.doktori.hu) adminisztrációja

 (feltöltés alatt!!!)

 

Hogyan lesz valakiből a doktori iskola oktatója/témavezetője

Az oktatói és/vagy témavezetői akkreditációs anyagot (általában önéletrajz, MTMT-s publikációs lista, kutatási profil, oktatott tárgy) az illetékes doktori iskola vezetőjéhez kell benyújtani. A doktori iskola tanácsa tesz javaslatot az oktatói és/vagy témavezetői akkreditációra, ezt követően a Természettudományi Doktori Tanács támogatja (vagy utasítja el) az akkreditációs kérelmet. Ha a TDT véleménye támogató, a kari adminisztrátor a www.doktori.hu-n regisztrálja a lendő oktatót/témavezetőt. A www.doktori.hu küld emailben automatikusan azonosítót és kezdeti jelszót. Ezeket hazsnálva kell az adatlapot kitölteni. (Szükség esetén a kari adminisztrátor tud küldeni új jelszót.)

Adatlap karbantartása/frissítése/hibüzenete

Az adatlapon a bal oldalon és az oldal tetején is látható a menüsor. 

 Bal oldalon menüsor: ezekhez az adatokhoz mi NEM férünk hozzá, nem tudjuk módosítani!!!!

Személy/Személyes adatok/: (születési dátum)

 Személy/Tudományos adatok: 

- munkahely és  beosztás: egyetmi tanárrá vagy professor emeritussá válást itt lehet beállítani

- közlemények (MTMT-ből)

- - tudománymetriai adatok (MTMT-ből lehívható)

Személy/Ellenőrzés, nyilatkozatok: itt kell  a „jóváhagyás”, különben hiába frissített a fenti menüpontokban.

Az adatlapot legalább évente frissíteni kell. Ha ez nem történik meg, a www.doktori.hu automatikus email üzenet küld, amely tartalmazza a hibaüzenetet is.

A kari adminisztrátor - a Neptunban látható adatok alapján - csak a hallgatói adatokat tudja rögzíteni, módosítani.

MTMT segítség a Kari Könyvtár részéről: https://konyvtar.elte.hu/hu/mtmt

Útmutató a www.doktori.hu-n: https://doktori.hu/index.php?menuid=351&cid=211

 

 Témakiírás

Minden évben március környékén kezdődik az az évi doktori témakiírások begyűjtése. A témavezetői akkreditációval rendelkező oktatók tájékoztató emailt kapnak a www.doktori.hu-n keresztül a témakíiráshoz szükséges adatokról és a határidőről.
A határidőig beérkezett témkiírásokat összegyűjtve elküldi  a kari adminisztrátor az illetékes doktori iskola vezetőjének.  A doktori iskola vezetőjétől visszakapott, jóváhagyott témakiírások kerülnek feltöltésre a www. doktori.hu-n. A doktoranduszok jelentkezési határideje május utolsó munkanapja.
Fontos:  a feltöltött kiírás nem fog látszani, ha hibás az adatlap!

 

Törzstagság/emeritus törzstagság

A törzstagság és az emeritus törzstagság akkreditációhoz a TDT javaslatot tesz és az Egyetemi DoktoriTanács hozza meg a végső döntést. 
A törzstagság feltétele  -  a doktori iskola általelvárt oktatói és kutatói tevékenységen túl -  egy fokozatszerzői témavezetés vagy két fokozatszerzői társ-témavezetés.

 

Adatbázisból való törlés kérése

Saját kérésre és az illetékes doktori iskola vezetőjének megerősítésére a kari adminsztrátor törli az adatbázisból az adott doktori iskolai tagot.