Nyári tábor az ELTE dolgozóinak gyermekei részére!

Idén először az ELTE Természettudományi Kar nyári tábort szervez azoknak az általános iskolás korú gyerekeknek, akik érdeklődnek a természettudományok iránt! A tábor alatt szeretnénk megismertetni őket számos interdiszciplináris területtel és elmélyíteni a természettudományok iránt érzett szeretetüket!

Időpont: 2018. 07. 23- 27. (hétfőtől péntekig)

Program:

2018. 07. 23. hétfő – Természettudományos laborkísérletek és workshopok az ELTE Természettudományi Karán (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)

 Szent-Györgyi munkássága, workshop

 C-vitamon és más találmányok

 Zöldségek és gyümölcsök kémiája

 Magyar Nobel-díjasok workshop

2018. 07. 24. kedd – Természettudományos laborkísérletek és workshopok az ELTE Természettudományi Karán (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)

 Gyógyszerek kémiája- workshop

 Tudomány nélkül mit érek én? Látványos kísérletek workshop

 Mit hoz a jövő az orvostudományban?

 Mitól csípős a paprika?

 Vitaminok - előadás

2018. 07. 25.szerda – utazás Szegedre: ELI - Alps Lézerközpont (ELI-ALPS Research Institute), Szent Györgyi Albert munkaszobája a Szegedi Tudományegyetemen és délután a Szegedi Vadaspark látogatása

2018. 07. 26. csütörtök - MOL algyői ipartelepén üzemlátogatás majd ebéd után a Sun City kalandpark, utazás haza

2018. 07. 27. péntek – játékos tudomány: Kincsvadászat és Kvíz feladatok az ELTE Természettudományi Karán (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)

A gyermekek számos workshopon vehetnek részt, megismerkedhetnek sok kísérlettel a fizika, kémia, biológia és földrajz területén. Ellátogathatnak Szegedre, ahol megnézzük Szent- Györgyi Albert munkaszobáját és rengeteg kísérleti bemutatóban lehet részük, melyek eredményét haza is vihetik magukkal.

A tábori program minden nap 8:00-17:00-ig tart, kivételt képez ezalól a szerda- csütörtöki nap, amikor Szegedre látogatunk az ELI Lézerközpontba, MOL ipartelep laborjaiba, a Szegedi Vadasparkba, a Sun City élmény és kalandparkba, stb.

A pályázat feltétele:

- szülői nyilatkozat (a táborban való részvételről, betegségek, allergiák felsorolása, különleges kérések, stb.)

- max. 1 db A4 oldalnyi tanári ajánlás (bármelyik iskolai tanártól: miért ajánlja a diákot a táborba)

- max.1500 karakterből álló motivációs levél (tartalmaznia kell miért szeretne a gyermek részt venni a táborba, miért gondolja magát kiemelkedőnek, mit szeret a természettudományokban.)

Díjazás: A pályaműveket egy 3 fős bizottság értékeli. A 35 legjobb pályázatot benyújtó lehetőséget kap a nyári táborban való részvételre kedvezményes áron: az első 3. helynek: 15.000 Ft 3-10. hely: 20.000 Ft 10-35. hely: 25.000 Ft A fenti árak tartalmazzák a tábor teljes költségét: napi háromszori étkezést, egyenpóló, sapka, utazás, szállás, programok költsége, minden belépő, stb.)

Jelentkezési határidő: május 1. Ha a tábor létszáma nem telik be május 1-ig, akkor külsős gyermekek is jöhetnek (más karok dolgozóinak gyermekei vagy más iskolákból jelentkezők) Maximális létszám: 35 fő

Jelentkezés: Szabó Noémi (szabo.noemi@ttk.elte.hu) Érdeklődni: szabo.noemi@ttk.elte.hu vagy 06 20 /273 77 09