A chemtrail konteó és tudományos bizonyíthatósága

A chemtrail konteó és tudományos bizonyíthatósága
09/21

2023. szeptember 21. 17:00

ELTE TTK Lágymányos, Északi Tömb 0.83-as Eötvös-terem és online

09/21

2023. szeptember 21. 17:00 -

ELTE TTK Lágymányos, Északi Tömb 0.83-as Eötvös-terem és online


Az ELTE Kémiai Intézet 2007 szeptemberében indította az Alkímia ma programot. A sorozat elsősorban a kémia iránt érdeklődő 11. és 12. évfolyamos középiskolásoknak szól, de a szervezők örömmel látnak mindenkit, aki szeretné nyomon követni a tudományág legfrissebb eredményeit.

Felhőbe költözött a halál!? A chemtrail az összeesküvés-elméletek királynője. Nem csak mert ennek van a legtöbb híve világszerte és a legkidolgozottabb, de azért is, mert meglepően sok a tudományosan is bizonyítható részeleme. Az előadó bemutatja nem csak az elmélet hátterét és valós alapjait, de a hamis „bizonyítékokat”, sőt a hibás „cáfolatokat” is górcső alá veszi. Ennek során röviden bemutatásra kerülnek az elmúlt években a hadseregek által használt légköri permetezések és az időjárásmódosítás néhány módszere. Az előadás egyben betekintést nyújt abba, hogy a chemtrail mennyire alkalmas a tudománykommunikáció és a közvélemény–tudomány reláció kurrens problémáinak elemzésére is.

Előadó: Vasárus Gábor László geográfus, a KRTK Regionális Kutatások Intézetének tudományos munkatársa

Kísérletek aeroszolokra hangolva.

Kísérlet: Róka András, az ELTE Kémiai Intézetének egyetemi docense, a látványos kémiai előadások mestere

A látványos bemutatókkal, kísérletekkel, kvízjátékokkal és más meglepetésekkel színesített előadásokat élőben közvetíti a Galileo Webcast tudományos portál, és utólag is megtekinthetők a sorozat Facebook-oldalán. A kurzus 2009 óta tanárok számára akkreditált harminc órás, térítésmentes továbbképzést is nyújt.

ELTE TTK Kémiai Intézet

Népszerű kémia

Youtube