A jövő élelmiszer-biztonsága – élelmiszereink jövője
2021. november 04. 14:00 - 16:30
MTA Székház, Díszterem
2021. november 04. 14:00 - 16:30
MTA Székház, Díszterem
Program
Levezető elnök: Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora, az Élelmiszer-tudományi Bizottság elnöke
- 14.00 Köszöntő: Perczel András, az MTA rendes tagja, osztályelnök
- 14.05 European perspectives of Food Safety: Barbara Gallani (European Food Safety Authority)
- 14.30 Magyar Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia és a fenntartható élelmiszer-fogyasztás: Kasza Gyula PhD (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)
- 14.55 Gabonák és álgabonák értéknövelt hasznosítása – egészségtámogatás, élelmiszer-biztonság, fenntarthatóság: Tömösközi Sándor kandidátus (BME)
- 15.20 Adatelemzési lehetőségek az élelmiszerlánc-biztonság területén: Józwiak Ákos PhD
- 15.45 Élelmiszer-biztonság a vendéglátásban és a háztartásokban: Lugai Andrea PhD
- 16.10 Design of innovative healthy: Vincenzo Fogliano, professor (Wageningen University)
- 16.35 Zárszó: Simonné Sarkadi Livia, az MTA doktora
A koronavírus-járványra és a rendezvények regisztrációs rendjére való tekintettel az MTA Székház épületében a Magyar Tudomány Ünnepén a következő szabályok érvényesek:
- Az MTA Székház területére az itt dolgozókon, illetve a rendezvények szervezőin kívül csak a rendezvények látogatói léphetnek be.
- A belépéshez szükséges a portán az
- érvényes védettségi igazolvány,
- a tulajdonosa személyazonosságát igazoló dokumentum (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél), valamint
- a regisztrációt visszaigazoló e-mail bemutatása.
(A részletes rendelkezéseket lásd itt.)
Az előadás közvetítése itt érhető el az MTA YouTube-csatornáján.
Forrás: mta.hu