Első lépések

Első lépések
Az ELTE Természettudományi Karán 1115 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől! A felvételi eredmények alátámasztják, hogy számos kiválóan felkészült első éves hallgatóval kezdhetjük az őszi félévet.  Az ELTE TTK  felvételi ponthatárait itt tekintheti meg.

A karok közül az ELTE-n a harmadik legnépesebb évfolyam a Természettudományi Karon indul, összesen 1115 új hallgató kezdi meg tanulmányait a Lágymányosi Campuson. A TTK biológia alapszakán volt idén a legmagasabb a ponthatár (338), de az élmezőnyben szerepelt a kémia (288), a matematika (341), a fizika (356) és a földtudomány (290) alapszak is.

Kedves Gólyák! Gratulálunk a sikeres felvételihez!  Szeretnénk tájékoztatni arról, milyen teendői lesznek a következő napokban:

  • A Neptun Tanulmányok menü / Hivatalos bejegyzések menüpontjában találja a felvételi határozatot.
  • A Neptunban tud regisztrálni a 2018/2019-as őszi félévre (Ügyintézés menü / Beiratkozás, Bejelentkezés menüpont), valamint később a tanulmányi és egyéb adminisztratív ügyeit is ezen a felületen intézheti.
  • Az alábbi oldalon feltüntetett időpontban el kell mennie a beiratkozási napra, ekkor létesít hivatalosan jogviszonyt Egyetemünkkel. Ezt abban az esetben is meg kell tennie, ha nem 2018 szeptemberében, hanem később kívánja megkezdeni tanulmányait (passziválás). A beiratkozási lapot a regisztrációt követően tudja kinyomtatni a Neptun Információ menü/Általános nyomtatványok menüpontjából.
  • A tanügyi rendet az alábbi oldalon tekintheti meg, amely a tárgyfelvételnél lesz fontos. Az előzetes jelentkezés nem vonatkozik az elsőévesekre.
  • A diákigazolvány igénylésével kapcsolatban itt talál bővebb információkat.
  • A fenti menüpontokra kattintva kaphat többek között a Neptun rendszerrel, az elsőéveseknek szóló alaptámogatással és a diákigazolvány-igényléssel kapcsolatban bővebb információt.

Rekordszámú új hallgató az ELTE-n.