Meteorológusokat díjaztak

2018.03.27.
Meteorológusokat díjaztak

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter díjakat és szakmai elismeréseket adott át 2018. március 23-án, a Meteorológiai Világszervezet világnapján. A díjazottak között szerepelt Tasnádi Péter egyetemi tanár és Breuer Hajnalka egyetemi adjunktus.

Változik a klíma, és vele együtt az időjárás is. Fejlődik a méréstechnika, az informatika, a tudomány és a kommunikáció – fogalmazott Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a pénteki rendezvényen. Mint mondta, az időjárás és az éghajlat jelenségeinek megértése nélkülözhetetlen az állampolgárok élet- és vagyonvédelme szempontjából, továbbá segíti a társadalmat, hogy ellenállóbbá váljon a természeti kihívásokkal szemben. Ezek azok a törekvések, amelyek a Meteorológiai Világszervezet – egyben az Országos Meteorológiai Szolgálat – küldetésének lényegét képezik.

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) és a nemzetközi meteorológus közösség 1960 óta minden évben megemlékezik a WMO Egyezmény 1950. március 23-i hatályba lépésének évfordulójáról. Az ünnepségen a földművelésügyi miniszter adományoz különféle díjakat és szakmai elismeréseket.

Az idei világnapon Scheinzl Guidó-díjat vehetett át Tasnádi Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Meteorológiai Tanszék egyetemi tanára. Miniszteri Elismerő Oklevélben Breuer Hajnalka, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Meteorológiai Tanszék adjunktusa részesült.

 

forrás: https://www.elte.hu/content/meteorologusokat-dijaztak.t.16168

Csatolmány: 
dijazottmeteorologusok.jpg