Richter Anna Díj

2018.10.09.
Richter Anna Díj
A Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezésének keretében olyan újszerű, megvalósítható ötleteket kíván támogatni, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak a hétköznapokban. 

A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. A Richter Gedeon Nyrt. a Richter Anna Díj zsűrije és a közönség által legjobbnak ítélt ötleteket díjazza, kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújt, megmutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít számukra, és segíti megvalósulásukat. 

Hogyan pályázhatok?

A Richter Anna díjra pályázhatnak: egészségügyi szakembereket tömörítő, illetve egészségügyi ellátást nyújtók, kutató intézetek, szervezetek, egyesületek, egészségügyi szolgáltatók, egészségügyi szakemberek szakmai szervezetei, valamint az egészségügyhöz kapcsolódó egyéb szervezetek (így például bejegyzett alapítványok, közhasznú társaságok, jótékonysági szervezetek), továbbá közoktatási, felsőoktatási intézmények.

A Pályázó részéről az alábbiakban felsorolt kategóriák valamelyikének megfelelő – az adott szervezettel jogviszonyban álló – természetes személy, vagy e természetes személy által képviselt csapat vehet részt:

  • Orvosnő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat
  • Egészségügyi szakdolgozó nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat
  • Gyógyszerész nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat
  • Pedagógus/tanár/kutató/hallgató nő, vagy általa képviselt, maximum 5 fős csapat 

A Résztvevőnek a szakmájában aktívnak, a pályázati időszakban a megjelölt kategóriába illeszkedő területen dolgozó személynek kell lennie, aki az innovációs ötlet megszületésében proaktív, megvalósításában vezető szerepet vállal, valamint vállalja, hogy nevével, személyével képviseli csapatát. A szakmai vezető feladata a program kidolgozásában és megvalósításban való aktív részvételen túl a projekt képviselete a médiában, alkalmanként a Richter Gedeon Nyrt. rendezvényein.

A pályázat menete

A Richter Anna Díj felhívását 2018. október 8-án hirdetjük meg. A pályázatok beküldési határideje: 2018. november 30. éjfél. Fontos! A pályázat értékes ötleteket kíván felkutatni, támogatni, olyan eszközbeszerzésre, amely az adott munkaközösség alapfeladatához kapcsolódik, nem lehet pályázni. A kategóriánként három, azaz összesen 12 döntős projektet 2019. február 4-én honlapunkon, Facebook oldalunkon mutatjuk be.

A döntősök közül kategóriánként egy győztes a zsűri által kerül kiválasztásra, a Richter Anna Díj további egy nyertes projektjét a közönség választja ki a február 4-28-ig tartó internetes szavazáson.

A szakmai zsűri a legkreatívabb, leginnovatívabb, leginkább értékteremtő projektet kívánja díjazni.

A 4+1 díjazott projektet 2019. március 8-án egy rendhagyó nőnapi eseményként, ünnepélyes eredményhirdetés keretében mutatjuk be. A díjátadót élő közvetítésen keresztül követhetik a Facebook felhasználók. A nyertes pályázatok 2019. március 9. és 2019. szeptember 30. között kerülnek megvalósításra, a folyamatban a Richter Anna díj stábja aktívan részt vesz. A projektekről kisfilm készül. A megvalósult projektekről készült kisfilmek bemutatására, a Richter Anna Díj első évadának lezárására, és az új pályázati évad megnyitására 2019. október 10-én kerül sor.

A pályázat díjazása 

A Richter Anna Díj zsűrije által kiválasztott, valamint a közönségszavazáson legtöbb voksot kapott Richter Anna Díjat elnyert pályázatok egyenként négymillió forint díjazásban részesülnek, mely összeget a pályázat tárgyában szereplő projekt megvalósítására fordít a díjazott csapat. 

Részletek