Csatlakozz az ELTE Eötvös Művészeti Együtteshez!

2018.09.12.
Csatlakozz az ELTE Eötvös Művészeti Együtteshez!
Az ELTE hallgatóinak számára kiváló kulturális elfoglaltságot biztosít az ELTE Művészeti Együttese. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez nyújt lehetőséget mindhárom csoportja, a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar és a Néptáncegyüttes.

Igazgató: Kovács László, Liszt-díjas, kiváló művész
Koordinátor: Láng Bernadett

E-mail: muvegy@zene.elte.hu
Telefonszám: +36-30 275 1905
Cím: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4.

A BARTÓK BÉLA ÉNEKKAR ÉS AZ EGYETEMI KONCERTZENEKAR

Az egyetemi énekkart 1948-ban, a vonószenekart 1957-ben Baross Gábor alapította. A művészeti együttes vezetője Kovács László karmester, Liszt-díjas, kiváló művész, tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói.

Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek.

Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Korábban nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, legutóbbi turnéja során Kínában adott négy koncertet. Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort. Az együttesben az együtt zenélés élményén túl egy összetartó, gazdag hagyományokkal rendelkező összegyetemi közösség tagjává válhatnak a művészeteket kedvelő és gyakorló hallgatók.

Jelentkezésedet ezen az e-mailen címen várjuk. Kérjük, hogy jelentkezésedben tüntesd fel a nevedet, telefonszámodat és hogy melyik együttesi csoportba jelentkezel. A zenekarba csak vonósok jelentkezését várjuk.

Honlap
Facebook

A NÉPTÁNCEGYÜTTES

Az ELTE Néptáncegyüttes 1957-ben alakult. A számos díjjal büszkélkedik együttes több alkalommal az ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat. A csoport nemcsak Európa legtöbb országában turnézott már (2013 nyarán Olaszországban, korábban Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában és Lengyelországban), de 2009-ben eljutott egészen Kínáig is. Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat. Az együttes művészeti vezetője Taba Csaba és Fejér Erika. A próbákat a SÍN Kulturális Központban tartják kedd és csütörtök esténként.

Gyere hozzánk táncolni, vár az ELTE Néptáncegyüttes! Azt kérdezed miért? Mert táncolni jó! Nálunk nem probléma, ha még sosem táncoltál: utánpótlás csoportunkba teljesen kezdőket is várunk! Az órákon profi táncosoktól tanulhatsz és egy szuper közösség részévé válhatsz. Folyamatosan fejlődhetsz és új táncokat sajátíthatsz el, fellépéseken is megmutathatod, mit tudsz, sőt, külföldi turnékon is részt vehetsz! Emellett megismerheted népi hagyományainkat, értékeinket, s nem utolsó sorban hetente kétszer két-három órát mozoghatsz! 

A felvételről tájékozódj honlapunkról, vagy Facebook-oldalunkról.

Forrás: az elte.hu