Egyéb ösztöndíjak

Egyéb ösztöndíjak

2024.06.04.
Egyéb ösztöndíjak

Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramot a Magyar Kormány alapította, hogy támogassa a kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező nemzetközi hallgatók Magyarországi tanulmányait.Az ösztöndíj célja a magyar felsőoktatás nemzetköziesedésének és folyamatos fejlődésének támogatása, az akadémiai és kutatási közösség nemzetközi kapcsolatainak erősítése, valamint a magyar felsőoktatás jó hírnevének és versenyképességének előmozdítása világszerte.

A Magyarország és a küldő országok kormányai közötti kétoldalú oktatási megállapodásokon alapuló programot 2013-ban alapították, működését a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt a Tempus Közalapítvány irányítja.

Bővebb információk angolul itt érhetők el: Stipendium Hungaricum Scholarship

A program központi honlapja itt érhető el.

 

Ösztöndíjprogram Keresztény Fiatalok Számára

Az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiatalok Számára (SCYP) programot 2017-ben alapította a Magyar Kormány, a program koordinátora a Hungary Helps nonprofit kormányzati szervezet. Az ELTE-n a program végrehajtásáért az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya felelős.

További információk az ösztöndíjprogram oldalán (angolul)

További információk az ELTE oldalán (angolul)

Scholarship Programme for Christian Young People

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

"A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európán kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.

Az Ösztöndíjprogram célja, hogy magas színvonalú magyar felsőoktatási képzések biztosítása révén támogassa az ösztöndíjasok szakmai fejlődését, magyar nyelvtudásuk és  identitásuk elmélyítését. A diplomaszerzést követően az ösztöndíjasok versenyképes tudással és készségekkel térnek haza, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan támogassák közösségüket, megőrizzék a magyar értékeket és megerősítsék a Magyarország és a diaszpóra közötti kapcsolatokat."

További információk az ösztöndíjporgram oldalán

További információk az ELTE oldalán (angolul)

Diaspora programme