FIEK

FIEK
Felsőoktatási és Ipari együttműködési központ alakult az ELTE TTK-n, a molekuláris biomarker kutatási és szolgáltatási központ kialakítása az ipari igények kiszolgálása érdekében.

Az ELTE Biotechnológia FIEK (BIOTech FIEK) fenntartható működésének három pillére: 1. szolgáltatást végző molekuláris biomarker laboratórium; 2. új molekuláris biomarkerek kifejlesztése; 3. a kutatócsoportok biotechnológiai tudására és készülékeire épülő K+F+I szolgáltatás.

Célunk, hogy az ELTE TTK és az MTA TTK kutatócsoportjaiban meglévő magas színvonalú szellemi potenciál és műszerpark hatékonyabban és eredményesebben hasznosuljon a biotechnológiai, gyógyszer-biotechnológiai szektor és az egészségügy igényeinek megfelelően. Olyan K+F+I bázist tervezünk létrehozni, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő biotechnológiai tudást és szolgáltatást képvisel. Ez kiválthatja a hazai cégek jelenleg csak külföldi partnerektől beszerzett kutatás-fejlesztéseit, valamint megalapozhatja a külföldi cégek hazánkban megvalósuló fejlesztéseit. Az alábbiakban röviden kifejtjük a fent említett három pontot.

A FIEK honlapja.