1% az ELTE Alumni Alapítványnak

2019.02.28.
1% az ELTE Alumni Alapítványnak

KÉRJÜK, TÁMOGASSA SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJÁNAK 1%-VAL AZ ELTE ALUMNI ALAPÍTVÁNYT!

Köszönettel fogadunk minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1% felajánlásokat.

ADÓSZÁMUNK: 18133442-1-41

TUDNIVALÓK AZ SZJA 1 SZÁZALÉK BEFIZETÉSÉRŐL

Az 1%-os rendelkező nyilatkozat letölthető: EGYSZA lap

A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy akár attól független időontban.

Rendelkezési lehetőségek:

a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) és a www.magyarorszag.hu oldalról elérhető, web alapú kitöltő-ellenőrző program (WebNYK) segítségével

  • Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb 2019. május 20-ig.
  • Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb 2019. május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.
  • Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyév május 10-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje "X"-szel, és töltse ki "Az adózó neve" mezőt és "Az adózó postai levelezési címe" vagy "Az adózó elektronikus levelezési címe" mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Hova Küldje?

Az illetékes NAV irodába. Listája: https://www.nav.gov.hu/ oldalon a „Fontos” fejezetcím alatt:„postai címek”.

Adományát előre is köszöni az ELTE Alma Mater!

További támogatási lehetőségek az Adományok és az Önkéntes támogatás menüpont alatt. Támogatható törekvéseinkről tájékozódhat a Támogatási lehetőségek menüpont alatt.

Forrás: az elte.hu