A fenntarthatóság globális kihívásai

2021.04.10.
A fenntarthatóság globális kihívásai
2021 szeptemberében indul az ELTE-s részvételű CHARM-EU egyetemi szövetség innovatív, fenntarthatósági mesterképzése. Jelentkezés: 2021. április 15-ig.

CHARM European University „A fenntarthatóság globális kihívásai” nevű mesterképzése egy új nemzetközi, innovatív, rugalmasan alakítható, befogadó program, amely a kutatásalapú és kihívás-vezérelt oktatásra épül. A nemzetközi mobilitási lehetőség a képzés egyik fő alkotóeleme. A program 2021 szeptemberében kezdődik, a jelentkezési határideje 2021. április 15.

A mesterképzés három fázisban valósul meg. A felkészítő fázisban a hallgatók betekintést nyernek a fenntarthatóság, a társadalmi innováció és a transzdiszciplináris kutatás területeibe. A második, rugalmas fázis lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy három központi fenntarthatósági témakörből válasszanak: Víz, Étel, Élet és egészség. Az utolsó fázisban a hallgatók egy a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásra fókuszáló záró projektet dolgoznak ki szoros együttműködésben a CHARM-EU szövetség kiterjedt partnerhálózatával, a vállalati és a szociális szféra szereplőivel.

A háromfázisú oktatási rendszer rugalmasan alakítható, a mobilitási lehetőségek a képzés rendjébe vannak építve, a képzést széleskörű tanulmányi fókusz, transzdiciplináris megközelítés és kihívás-vezérelt tanrend jellemzi. A program hallgatóközpontú, amennyiben a hallgatók maguk határozhatják meg saját tanulási útjukat.

Az innovatív pedagógiai megközelítésű mesterképzés akkreditált diplomáját közösen adja a CHARM-EU öt partneregyeteme: a Barcelonai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Montpellier-i Egyetem, a Trinity College Dublin és az Utrechti Egyetem.

A képzés hallgatóinak többek közt lehetőségük lesz fejleszteni kreatív és kritikus gondolkodási képességüket; összetett társadalmi kihívásokat kutatni és értékelni különböző nézőpontokból; hasznos kompetenciákat elsajátítani a problémamegoldás, önálló vállalkozás, innováció, digitális készségek és élethosszig tartó tanulás területén.

A CHARM-EU Szövetség a mobilitást programja kulcselemeként alkalmazza annak érdekében, hogy a képzés oktatási és tanulási folyamatait erősítse.

A program hallgatói részeseivé válnak egy nemzetközi egyetemi közösségnek,

melynek számos campusa helyezkedik el Európa több országában, illetve létrehoznak egy egységes nemzetközi ökoszisztémát, amely akadálymentes mobilitási lehetőségeket és nemzetközi programokat ajánl tagjainak.

A „Fenntarthatóság globális kihívásai” mesterképzésre várják bármely tudományterületen végzett hallgatók jelentkezését, akik felsőfokú tudásra kívánnak szert tenni a fenntarthatóság területén azáltal, hogy valós és globális kihívásokkal foglalkoznak. A jelentkezés feltételei: alapképzéses (BA, BSc) vagy ennek megfelelő diploma, valamint felsőfokú (C1) angol nyelvvizsga. A CHARM-EU 90 kredites „A fentarthatóság globális kihívásai” mesterképzés 18 hónapon át tartó program. A teljes képzés díja EU-s hallgatóknak: 3000 euró.

A képzéssel kapcsolatos összes információ és a jelentkezés módja megtalálható ide kattintva.

CHARM-EU

A CHARM-EU a Barcelonai Egyetem (koordinátor), az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Montpellier-i Egyetem, a Trinity College Dublin, és az Utrechti Egyetem összefogásában alakult meg. A Szövetség olyan kihívás-vezérelt, befogadó, kutatás-alapú és a mobilitást működése alapjává tevő európai egyetemi modell, amely igazodik az európai értékekhez, az európai Green Dealhez és a fenntartható fejlődési célokhoz (Sustainable Development Goals).