A közöttünk működő kémia

2019.03.28.
A közöttünk működő kémia
Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Kémikusok Egyesülete az MKE Vegyészkonferenciát az egri Eszterházy Károly Egyetemen rendezi 2019. június 24-26. között.

A Magyar Kémikusok Egyesülete elkötelezett amellett, hogy a nevéhez méltóan és a hazai kémikustársadalomban betöltött integratív szerepével összhangban, visszatérően olyan konferenciát szervezzen, amelynek legfőbb célja a magyar kémikusok által képviselt sokszínű szakmai tudás és alkalmazási gyakorlat megismertetése a kémikusok tág közösségével.
A konferencia sokszínűsége alatt értjük mind a kémiával kapcsolatos tevékenyégi körök szakterületi diverzitását, mind ezek különböző szerepeit az alap- és célzott kutatások, az innováció, valamint az oktatás világában, mind pedig ezek intézményi eloszlását az egyetemi, kutatóintézeti, és a versenyszféra tekintetében.

Fedezzük fel a „Közöttünk működő kémiát”!

Szemben a kémia egyes szűkebb területeire fókuszáló konferenciákkal, illetve azokat kiegészítendő módon, az ilyen integratív multidiszciplináris konferencia elsődlegesen azt a széleskörű igényt igyekszik kielégíteni, hogy a hazai kémiai közösség egyes szereplői jobban rálássanak egymás szakterületére, ezen keresztül jobban értsék saját tevékenységük, személyük és intézményük helyét e tágabb szakmai hálózat vonatkozásában, mindezzel erősítve saját identitásukat, az eddigieken túlmutatóan szélesítve szakmai látókörüket, gazdagítva személyes szakmai és szociális kapcsolati rendszerüket, továbbá katalizálva az ebből kiaknázható együttműködéseket, interdiszciplináris interakciókat és szinergizmusokat.
Ezeknek a céloknak megfelelően választottunk rendhagyó formát: a szekciókban a meghívott előadásokat egy hosszabb moderált diszkusszió követi, melyben mindenki aktív gondolataira számítunk! A poszterszekciókat pedig villámprezentációk vezetik be.

Poszterszekció

A megújult vegyészkonferencia poszter szekciója is megújul: a szokásos poszter formát egy két perces „flash” prezentáció is kíséri.

Mi is az a „flash prezentáció? Ez egy rövid, pergős power point (ppt) prezentáció, amit a legfiatalabb szerző tart. Ennek a rövid bemutatónak az a célja, hogy a szerzők a lényeg kiemelésével felhívják a figyelmet a poszterük tartalmára, azaz bemutassák, hogy milyen problémát oldottak meg és hogyan, valamint az érdeklődés felkeltésével igyekezzenek minél több érdeklődőt a poszterükhöz „csábítani”.
A „flash” prezentációkat külön szekcióban, a poszter szekciók előtt tartjuk.

További újdonság, hogy a poszter szekció naponta frissül, és a legjobb posztereket naponta díjazzuk. Az értékelést a Poszter Bizottság végzi, de lesz Közönség Díj is.
A poszterek értékeléséhez jelentősen hozzájárul a „flash” prezentáció. Szeretettel várjuk az aktív részvételt a poszter szekcióban, valamint a szavazatokat a legjobb poszterre!
A poszter előadás elfogadásáról a szervező bizottság 2019. május 20-ig küld értesítést.

Simonné Sarkadi Livia és Szalay Péter

a konferencia elnökei

További információkat a konferencia honlapján talál.

Kapcsolattartás szakmai ügyekben:
Simonné Sarkadi Livia
E-mail: vegyeszkonferencia2019@mke.org.hu
Szalay Péter
E-mail: vegyeszkonferencia2019@mke.org.hu

Kapcsolattartás szervezési kérdésekben:
Magyar Kémikusok Egyesülete
H-1015 Budapest, Hattyú u. 16. II. em. 8.
Schenker Beatrix (MKE Titkárság)
E-mail: vegyeszkonferencia2019@mke.org.hu
Tel.: 201-6883