A legjobb természettudományi képzés az országban 2021-ben

2021.01.01.
A legjobb természettudományi képzés az országban 2021-ben
A HVG 2021-es felsőoktatási rangsora szerint az ELTE Természettudományi Kara vezeti a természettudományi képzéseket nyújtó intézmények oktatói kiválóság alapján összeállított országos listát, illetve hallgatói kiválóság terén is az ELTE Természettudományi Kara lett a legjobb. 

Az oktatói kiválóság alapján készült rangsort az ELTE Természettudományi Kara vezeti, a második helyet a BME TTK szerezte meg. 

A hallgatói kiválóság alapján összeállított 2021-es rangsor első helyén az ELTE Természettudományi Kara áll, második a BME TTK, a harmadik helyet pedig a Debreceni Egyetem természettudományos képzése szerezte meg. 

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)
1. ELTE TTK 1. ELTE TTK
2. BME-TTK 2. BME-TTK
3.  - 3. DE-TTK
4.  - 4. SZTE-TTIK
5.  - 5. ATE

Mi alapján áll össze a rangsor? 

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát. 

 

Az ELTE online nyílt hete: 2021. február 1-5. között lesz megtartva.

Forrás: eduline.hu