A tudomány vizualizációja

2020.11.12.
A tudomány vizualizációja
A Ludwig Múzeum és a British Council felhívást hirdet egyetemistáknak kutatási témájuk vizuális és szemléletes bemutatására. A program a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódik, és a jelentkezők Barabási Albert-László online tárlatvezetésén is részt vehetnek.

Olyan 18 éven felüli egyetemisták jelentkezését várják, akik természet-, vagy társadalomtudományi tanulmányokat folytatnak és van olyan izgalmas témájuk vagy kutatásuk, amit szívesen bemutatnak – vizuális eszközökkel, maximum 3 percben. A nyeremények mellett a zsűri által kiválasztott legjobb előadások vizualizációjának továbbfejlesztésében MOME-s diákok segítenek majd.

A jelentkezési határidő: 2020. november 19.

Darwin skicce az evolúciós törzsfáról, Leonardo Da Vinci Vitruvius-találmánya, Rosalind Franklin DNS hélix fényképe, és Barabási Albert-László hatalmas színes hálózati ábrái – a tudomány évszázadok óta összefonódik a művészettel. A vizualitás egy univerzális nyelv, amely lehetővé teszi számunkra a tudományos jelenségek megértését, és izgalmassá teszi a tényeket, adatokat. Világszerte növekvő igény, hogy a kutatók hatékonyan és érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket a nem tudományos közösség felé. Ez inspirálhatja a jövő generációit, és a nagyközönség is jobban megérti az összetett témákat, ahogy ennek a fontosságára a jelenlegi járványhelyzet rámutatott. Hogyan tudjuk a kreatív, vizuális eszközöket és a tudományos, tényeken alapuló kutatásokat összekötni?

Díjazás

1. helyezett: 150 000 Ft nyeremény, Ludwig Múzeum éves bérlet, értékes könyvcsomag,
2. helyezett: 100 000 Ft nyeremény, Ludwig múzeum éves bérlet, értékes könyvcsomag,
COVID különdíj: 50 000 Ft nyeremény, Ludwig múzeum éves bérlet, értékes könyvcsomag,

Az első 5 helyezett munka vizualizációjának továbbfejlesztésében pedig művészeti és design szakok diákjai segítenek majd.

A jelentkezés menete.