Applikáció nyelvtanuláshoz

2018.07.03.
Applikáció nyelvtanuláshoz
Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói és oktatói részére nyelvtanulást segítő applikáció fejlesztésére. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 31.

Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum felismerte, miben rejlik a nyelvoktatás előtt álló egyik alapvető kihívás: gyorsabb előrehaladás a digitális készségek és tanulási módszerek elsajátításában, illetve az új, innovatív oktatási módszerek elterjesztésében nemzetközi és hazai szinten egyaránt. A szükséges változások magukba foglalják az informatika által nyújtott lehetőségek kiaknázását, a tanítási és tanulási módszerek megújítását, valamint a közösségi támogatás kihasználását.

A nyelv kommunikációs eszköz, tudatos és helyes használata kapcsolatokat teremt, problémákat old meg, érzelmeket és tradíciókat közvetít, egyaránt gazdagítja az egyént és környezetét. Kiemelkedően fontos feladat hatékony, a nemzetközi kommunikációban is sikerrel alkalmazható nyelvtudást adni mindenkinek.

A pályázatra olyan telefonos applikációkat várnak, melyek lehetővé teszik, hogy az államilag akkreditált Origó nyelvvizsgarendszer típusfeladatai mobileszközön is gyakorolhatóvá váljanak, ezzel segítve a vizsgáikra való felkészülést. Az okostelefonok bevonásával a hallgatók bármikor szakíthatnak időt a gyakorlásra, így is mélyítve, ellenőrizve a tudásukat. A nyertes applikáció Android operációs rendszeren fut majd.

Részletes pályázati kiírás