Barabási Albert-László: A képlet

Barabási Albert-László: A képlet
12/17

2018. december 17. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Kari Könyvtár, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C

12/17

2018. december 17. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Kari Könyvtár, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C


Mi végeztük el a munka oroszlánrészét, mégis más kapta a dicséretet. Remekül játszottunk a meccsen, de ezt rajtunk kívül senki nem vette észre. Fantasztikus ötlettel álltunk elő a munkahelyünkön, mégis mást léptettek elő. MIÉRT?

Az életben gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár kéz a kézben. Barabási Albert-László, a hálózatok világhírű kutatója legújabb könyvében a tudósokra jellemző kíméletlen logikával tárja fel előttünk a siker kollektív természetét, azaz hogy a siker valójában annak függvénye, hogy mit gondolnak rólunk a többiek, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre. 

A képlet - A siker egyetemes törvényei című könyv a mindennapi életből vett példák segítségével világítja meg a siker törvényszerűségeit: azokat a törvényeket, amelyek alapján megdöbbentő pontossággal jósolható meg, hogy adott feltételek között ki lesz valóban sikeres, és miért. Barabási Albert-László révén megismerhetjük a siker titkos képletét, s ezáltal választ kapunk arra is, mi magunk hogyan lehetünk sikeresek.

Barabási Albert-László 1967-ben született Erdélyben. Egyetemi tanulmányait Bukarestben kezdte, majd

az ELTE Természettudományi Karán diplomázott fizika szakon.

Doktori fokozatát a Bostoni Egyetemen szerezte meg.  A komplex hálózatok elméletének kutatásával vívott ki magának nemzetközi elismerést, és ma már az egyik legsikeresebb magyar kutatóként tartják számon. A legrangosabb tudományos folyóiratokban publikál. A Magyar Tudományos Akadémia és az Akademie Europeae külső tagja, az egyesült állomokbeli Northeastern Egyetemen működő Komplex Hálózati Kutatóközpont vezetője, a Harvard Egyetem és a Közép-európai Egyetem oktatója.

Az ELTE TTK Kari Könyvtárban bemutatja a Képlet című könyvét, majd lehetőség lesz dedikálásra is. A Képlet c. könyv a helyszínen megvásárolható a LIBRI jóvoltából.

Facebook esemény

Az esemény sajtónyilvános. A rendezvény végén a szerző előre egyeztetett interjúkat ad. 
Kapcsolat: Szabó Noémi (szabo.noemi@ttk.elte.hu, +36 20 / 273 77 09)