Élen a TTK a hazai felsőoktatásban

2023.11.29.
Élen a TTK a hazai felsőoktatásban
Az ELTE TTK a magyar egyetemi karok és a természettudományos képzések között is első helyen szerepel a HVG 2024-es felsőoktatási rangsorában.

A HVG november végén publikált 2024-es felsőoktatási rangsora szerint továbbra is az ELTE a legjobb egyetem Magyarországon. A felsőoktatási intézmények összesített eredményei alapján a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadikon a Debreceni Egyetem áll.

A rangsorban külön listán értékelik az ország legjobb egyetemi karait is, itt szintén az ELTE Természettudományi Kar végzett az első helyen, nagyrészt az MTA-doktori címmel rendelkező oktatók magas számának köszönhetően.

A HVG minden évben külön értékelést készít a nagyobb képzési területekről is a hallgatói kiválóság alapján, itt a 14 terület közül az ELTE-t tízben rangsorolták. Az ELTE TTK tavalyi eredményét megismételve újra az első helyen végzett, egyetemünk emellett még négy területen (bölcsészet, informatika, jog, pedagógusképzés) a legjobb felsőoktatási képzőhely lett Magyarországon.

A HVG friss felsőoktatási rangsorának eredményeiről az ELTE honlapján olvashatók további részletek, egyetemünk hazai és nemzetközi rangsorokban elért eredményeit pedig ebben a cikkben foglaltuk össze.