“End Climate Change, Start Climate of Change” vitaverseny

2020.09.09.
“End Climate Change, Start Climate of Change”  vitaverseny
Az “End Climate Change, Start Climate of Change” nemzetközi projekt az olasz WeWorld civilszervezet irányítása mellett 13 európai uniós országban, az Európai Bizottság (DEAR- Fejlesztés,Oktatás és Figyelem Felhívás program) támogatásával valósul meg.

A versenyen résztvevőknek globális problémákra kell keresniük a válaszokat, az érveket, illetve ellenérveket, így például az alábbi témákörökből: a környezetvédelem, az emberi jogok, az elfogadás, a megkülönböztetés, a részvételi jog, az elvándorlás. A témakörök kiválasztásához iránymutatást és segítséget nyújt majd a projekt elején elkészülő három kutatási tanulmány; a klímaváltozás, a fogyasztási szokásaink és azok lehetséges hatásai az elvándorlásra, illetve az előbbi témakörök kapcsán a projektben résztvevő 13 országban elvégzett közvéleménykutatási adatok. 

A vitasorozat mind a 13 EU-s országban egy előre meghatározott keretszabály szerint kerül megszervezésre és levezetésre, külön a 16-19 éves (6 fős csapat) és külön a 20-26 éves (3 fős csapat) korosztálynak. A projekt menetrendje szerint a helyi szintű házi versenyeket magyarul és/vagy angolul 2021. január és április között kell megrendezni az egyes intézményeknek. 

Felhívás a vitaversenyre

#CLIMATEOFCHANGE vitaverseny tájékoztatója