ExxonMobil Innovációs Verseny

2020.09.18.
ExxonMobil Innovációs Verseny
Az ExxonMobil a világ vezető energetikai cégeként pályázatot hirdet egyetemi hallgatók, doktoranduszok számára a gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, az energiarendszer átalakításának, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában.

A pályázat során az Exxon olyan piacvezérelt és termék fókuszú kutatási projekt-ötleteket, projekteket és innovációs aktivitásokat keres a közép- és hosszú távú energiafelhasználás területén, amelyek egy új szemlélet vagy technológiai újítás használatával szeretnének megoldást találni egy, a verseny témájában felvázolt problémára, problémakörre. Műfaji és tudományos megkötés nincs, a zsűri ugyanakkor előnyben részesíti a gyakorlat-orientált pályamunkákat. Bármilyen fázisú projekttel vagy kutatási témával lehet pályázni, akár ötlet szintjén létezővel is.

A pályázat célja az energia területen az innovációs gondolkodás ösztönzése.

A győztes pályázó csapat és támogató tanára exkluzív, 4 napos szakmai látogatást nyer az ExxonMobil Brüsszeli kutatóközpontjába. A tanulmányúton a nyertesek betekinthetnek olyan fejlesztések munkáiba is, amelyeket az ExxonMobil még nem osztott meg a nyilvánossággal, illetve olyan szakemberekkel nyílik lehetőség szakmai eszmecserére, akik a legfontosabb energetikai kutatásokért felelnek. A fődíj mellett az ExxonMobil magyarországi központjában 2 hetes szakmai mentorálásban részesülnek egy vezető beosztásban lévő ExxonMobil alkalmazott mellett.

A pályázatra nevezni előregisztrációval lehet 2020. szeptember 25-ig a verseny internetes oldalán.

A pályamunkákat 2020. október 21-ig kell a verseny weboldalára feltölteni, melyre az előregisztráció lezárulását követően lesz lehetőség.

További információ