Faraday karácsonya

Faraday karácsonya
12/15

2022. december 15. 17:00

Online

12/15

2022. december 15. 17:00 -

Online


Az ELTE Kémiai Intézet 2007 szeptemberében indította az Alkímia ma programot. A sorozat elsősorban a kémia iránt érdeklődő 11. és 12. évfolyamos középiskolásoknak szól, de a szervezők örömmel látnak mindenkit, aki szeretné nyomon követni a tudományág legfrissebb eredményeit.

Michael Faraday indította el a The Royal Institution of Great Britain karácsonyi előadássorozatát, 19 alkalommal ő is tartotta. Már nem sok előadás kell, hogy Róka András "Faraday karácsonya" sorozata is elérje ezt a számot. Idén december 15-én felvételről lesz látható, mivel az egyetemen energiatakarékossági okból téli szünet lesz. A nyilvános felvétel a december 1-i Alkímia Ma előadás után lesz, de az internetes közvetítés csak december 15-én - ez a karácsonyi Alkímia Ma.

Előadó és kísérleti rész: Róka András, az ELTE Kémiai Intézetének docense, számos látványos kémiai előadássorozat megteremtője

A látványos bemutatókkal, kísérletekkel, kvízjátékokkal és más meglepetésekkel színesített előadásokat a Galileo Webcast tudományos portál közvetíti, és utólag is megtekinthetők a sorozat Facebook-oldalán. A kurzus 2009 óta tanárok számára akkreditált harminc órás, térítésmentes továbbképzést is nyújt.

ELTE TTK Kémiai Intézet

Népszerű kémia

Youtube