Felkészülten kezdtük a laborgyakorlatokat

2020.09.16.
Felkészülten kezdtük a laborgyakorlatokat
Az ELTE Természettudományi Kara újabb lépéssel erősíti a hibrid oktatást: magas fokú védelmet biztosító arcmaszkokkal és arcpajzsokkal látták el a laboratóriumi gyakorlatokat vezető oktatókat, hogy az őszi félév tömbösített oktatási kurzusait nagyobb biztonság mellett tarthassák meg.

Az ELTE Természettudományi Kar kiemelt célja, hogy minden eszközzel segítse a hallgatóit  a tanrendben előírt kötelező természettudományos gyakorlatok eredményes teljesítésében, ezért azokat a hibrid oktatási rendszer keretében a koronavírus járvány miatt az őszi félév elején tömbösített formában tartják meg. 

Mivel a Kar vezetése kiemelten fontosnak tartja a gyakorlati órák - laboratóriumi gyakorlatok, terepgyakorlatok - jelenléti oktatásban való megvalósítását, 

a járvány terjedésének minimalizálása érdekében több száz FFP2-es arcmaszkkal és több tucatnyi arcpajzzsal látják el a Kar laboratóriumait, hogy megóvják az oktatók és a hallgatók egészségét.

A járványügyi védekezéshez szükséges speciális eszközöket az ELTE gyorsított beszerzési eljárás keretében vásárolta meg, mivel ezek létfontosságúak a jelenléti oktatással megvalósuló gyakorlatok lefolytatásához és a munkatársak egészségének megőrzéséhez.

"A Természettudományi Kar egész közössége azon dolgozik, hogy a hallgatók jelenléti oktatása a laboratóriumokban zavartalanul, de körültekintő és alapos egészségügyi védekezés mellett történjen" - mondta Kacskovics Imre dékán. Hozzátette még, hogy köszönettel tartoznak a Kancelláriának a laborgyakorlatokhoz szükséges speciális védőfelszerelések gyors beszerzéséért.

„A Karon felmérést végeztünk a személyi védekezést biztosító igényekről, emellett az Egyetem külső partner bevonásával koronavírus tesztelési lehetőséget biztosít a leginkább veszélyeztetett és potenciálisan megfertőződött munkatársainknak” – mondta Müller Viktor oktatási dékánhelyettes.

Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy megóvják a Kar munkatársainak, hallgatóinak egészségét és a laborgyakorlatok a maximális egészségügyi védelem mellett folytathatók legyenek.  

 

A borítókép illusztráció.