Felvételt hirdet az ELTE Eötvös József Collegium

2023.08.03.
Felvételt hirdet az ELTE Eötvös József Collegium
Sok szeretettel vár minden nappali, aktív státuszú ELTE-s alap- és mesterszakos hallgatót az Eötvös József Collegium, akik szeretnék kihozni egyetemi éveikből a legtöbbet. A jelentkezés határideje 2023. augusztus 9.

A Collegium Magyarország legrégebbi, interdiszciplináris szakkollégiuma, ahol a különböző tudományterületekről bekerülő hallgatók nem csak tanároktól, de egymástól is tanulhatnak. 

A Collegium hallgatói értékes szakmai kapcsolatokra tehetnek szert társaik és tanáraik szeméjében, akiknek a segítsége mindig elérhető; legyen szó közös tanulásokról, kutatásról vagy TDK felkészülésről. A műhelyekben úgynevezett tutorrendszer folyik, mely keretében a felsőbbéves hallgatók segítik a frissen bekerülteket eligazodni nem csak a Collegium, de az egyetemi életben is, segítenek a tárgyfelvételben, és tippeket és tanácsokat adnak a szakmai előrehaladásukkal kapcsolatban.

A Collegiumban a szakmai munka műhelyekben folyik, ezek egyikébe felvételizve történik a jelentkezés. A TTK-s hallgatók figyelmébe kiemelten ajánljuk a Collegium Biológia-Kémia, Matematika-Fizika, Mendöl Tibor Földrajz-Földtudomány-Környezettan, illetve Gazdaságtudományi Műhelyeit.

Biológia-Kémia Műhely

A Biológia-Kémia Műhelyben a hallgatók szakmailag fontos soft skilleket tanulhatnak, például előadástechnikát, tudományos kommunikációt, irodalomkutatást, ppt szerkesztést. A Műhely jellemzően kísérletezik a molekuláris gasztronómiával is, többek között készítettek olyan húslevest, ami nem folyik.

Őszi "Bi-Kém" műhelykirándulás.

Matematika-Fizika Műhely

Matematika–Fizika Műhely egyik legfőbb feladatának a jövő nagy magyar matematikusainak, fizikusainak és nem utolsó sorban tudós-tanárainak képzését és gondozását tekinti. A Műhely fontos célja, hogy ezeken az órákon a matematika és a fizika aktuális kutatási témáival is megismerkedhessenek a résztvevők; ez később nagy segítséget jelenthet a saját kutatási téma kiválasztásához.

A „Mat-Fiz” tagjai a GóJabálon.

Mendöl Tibor Földrajz-Földtudomány-Környezettan Műhely

A műhelyórák, illetve a különböző terepgyakorlatok, tanulmányi kirándulások remek fejlődési lehetőséget nyújtanak a tanulni vágyók számára. A változatos kurzusok révén fejlődik a komplex, és interdiszciplináris gondolkodásmód, a szakirányon belüli nagyobb térben való tájékozottság, mindezeknek köszönhetően pedig a problémamegoldó képesség.

Mendöl Műhély tagjai természetes élőhelyükön.

 Gazdaságtudományi Műhely

A Gazdaságtudományi Műhely a GTK-s hallgatók mellett szívesen várja a pénzügy iránt érdeklődő matematikus hallgatókat is. A Műhely tagjaként rengeteg plusz tudásra lehet szert tenni, illetve értékes kapcsolatokat lehet kialakítani, amelyek a jövőben nagyon hasznosak lehetnek.

"GazdTud" Műhely a GóJabálon.

 A Collegiumba bekerülve ezentúl a tagoknak lehetősége van ingyenes nyelvtanulásra angol, francia, olasz, német, spanyol, latin és ógörög nyelvekből minden szintnek megfelelően, és nyelvvizsgára felkészítő kurzusok is indulnak B2-es és C1-es szintekre. 

A Collegium tagjává válva egy összetartó, támogató és motiváló közösségnek lehettek részesei, mely egy plusz védőhálót nyújt minden hallgatónak. A tanév teljes időtartama alatt színes palettájú közösségi programok szerveződnek, mely lehetőséget ad mindenkinek a kapcsolódásra és kikapcsolódásra.

A jelentkezés határideje: augusztus 9. 23:59
A felvételi ideje: augusztus 21-23.
Jelentkezés ONLINE!

Ha többet szeretnétek megtudni a Collegiumról, keressétek fel a honlapunkat!

Kövessétek a Facebook eseményünket, ahol folyamatosan hasznos információkat osztunk meg a felvételiről és a Collegiumról.
Az esetlegesen felmerülő kérdéseket e-mailben várjuk!