Földrajz alapszakos programok

Helyszín Időpont Előadó Cím Leírás
D 0-822 12:00–12:40 Berki Márton Tájékoztató a földrajz alapszakról és a geográfus mesterszakról A felvételivel kapcsolatos tájékoztató.
D 0-822 12:40–13:20 Telbisz Tamás Terepgyakorlatok – A földrajz képzés sava-borsa Egy neves professzorunk szerint – Shakespeare után szabadon – "Földrajz az egész világ!"; de ezt nem elég az órákon és a tankönyvekből megismerni, ezért a képzésünk fontos részét képezik a terepgyakorlatok. Ezek során fölkeresünk izgalmas hegyvidéki vagy éppen alföldi terepeket, de az önkormányzatok, ipari létesítmények, vidéki térségek sem maradnak ki a sorból. Ezekből nyújt egy kis ízelítőt a Nyílt Nap ezen előadása.
D 0-822 13:20–14:00 Tolnai Gábor Térképek a fejünkben – A budapesti belvárosi Duna-part, ahogy azt az emberek érzékelik A budapesti belvárosi Duna-part hazánk (nemzetközileg is) legismertebb látképe. Mindannyian ismerjük. De mennyire? Vajon mit tudnak belőle felidézni a budapesti vagy a vidéki lakosok, a gimnazisták vagy a nyugdíjasok? Ezekre, és hasonló kérdésekre kerestük a választ mentális (azaz emlékezet alapján készült) térképek rajzoltatásával és az eredmények geoinformatikai alapú feldolgozásával. A Nyílt Nap ezen előadása a kutatási módszerekbe és az eredményekbe egyaránt bepillantást nyújt.