Fulbright ösztöndíj 2023

2022.04.01.
Fulbright ösztöndíj 2023
A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2023-2024-es tanévre az Egyesült Államokba.

Végzős hallgatók, doktoranduszok számára

Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2022. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 5-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  


Szakmai továbbképzés

Humphrey Ösztöndíj Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2023-2024-es tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott: A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  


Magyar mint idegen nyelv oktatók számára

Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program Fokozatot nem adó, gyakorlattal egybekötött tanulmányi program magyar mint idegen nyelv oktatók számára, a 2023-2024-es tanévben  az Indiana University-n. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  


Egyetemi oktatók számára

Fulbright Oktatói ösztöndíjak Oktatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: 2022. október 17.  


Egyetemi / ELKH kutatók számára

Fulbright Kutatói ösztöndíjak Kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: 2022. október 17.  


Kutatók / Oktatók számára számára EU-USA témakörben

Fulbright-Schuman Program Kutatói (pre-doctoral / post-doctoral) és oktatói ösztöndíjak az Európai Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok közös finanszírozásában. Pályázni bármely tudományterületen lehet, a pályázat témájának szorosan kapcsolódnia kell az Európai Unió működéséhez, politikájához, és/vagy az Európai Unió és az Egyesült Államok transzatlanti kapcsolataihoz. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési időszak: 2022. szeptember 15 - december 1.  


Rövid ösztöndíj amerikai szakember meghívására

Fulbright Senior Specialist Program Lehetőség amerikai szakember/kolléga meghívására rövidebb időszakra (maximum 42 nap). Szemináriumok, előadások, workshop-ok, konzultációk, tanterv kidolgozása, fejlesztése, együttműködés kialakítása, folytatása céljából. Az Amerikai Külügyminisztérium fedezi a költségek egy részét (utazási költségek, napidíj), a fogadó intézmény biztosítja a szállást, napi étkezést, belföldi utazási költségeket. Pályázati anyag és online jelentkezés. Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb 3 hónappal az ösztöndíj kezdete előtt  


Rövid ösztöndíj amerikai oktató meghívására

Fulbright Intercountry Lecturing Program Lehetőség európai országban oktató amerikai Fulbright ösztöndíjas meghívására magyar intézmények számára. Pályázati anyag és jelentkezés. Jelentkezési határidő: folyamatosan A pályázati támogatófüzet ezen a linken elérhető.