Ifjú feltalálók és tudósjelöltek, ide!

2019.10.22.
Ifjú feltalálók és tudósjelöltek, ide!
A Magyar Innovációs Szövetség 29. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyére november 27-én 15 óráig várják a középiskolások jelentkezését.

A versenyre azok az 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiatalok jelentkezhetnek, akik még nem kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat. Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, tudományos munka eredményével, illetve a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, máshol nem használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával,és konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki megoldással részt lehet venni.

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát a www.innovacio.hu/nevezes oldalra várják 2019. november 27-én 15 óráig.

A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá: a résztvevő(k) adatait, és a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát.

Az értékelés fő szempontjai: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke; az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

Az I. díj (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig, a II. díj (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig, a III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására. Az első három helyezett az oktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot is kaphat a felvételi eljárás folyamán.

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrászervezési képzésben, mentorálásban részesíti. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.

Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár munkáját egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjjal ismeri el a versenybizottság.

A verseny fővédnökei Palkovics László miniszter (ITM) és Kásler Miklós miniszter (EMMI). A projektet az NKFI Alapból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatja.

2019. október 21-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartották a Magyar Innovációs Szövetség, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny nyitórendezvényét. Erről szóló tudósításunkat itt olvashatja.

További információ

Forrás: ELTE