Kémia Videóverseny

2022.10.04.
Kémia Videóverseny
Az ELTE Kémiai Intézete és a Vegyész Oktatásért Alapítvány vetélkedőt hirdet kémiai ismeretterjesztő videó készítésére, melyre olyan középiskolás diákoknak érdemes benevezni, akik úgy gondolják, hogy egy rövid (2-5 perces) videóban tömören és szakmailag pontosan körbe tudnak járni egy sokakat érdeklő, kémiai vonatkozású témát, és ezen a példán is be tudják mutatni a kémia szépségét és hasznosságát.

Néhány lehetséges téma:

  • a kémia szerepe a civilizációnk fenntartható fejlődésében
  • a kémia a hétköznapokban
  • a fosszilis energiahordozók kiváltása
  • új lehetőségek újfajta anyagokkal
  • gyógyszerek és vakcinák.

A vetélkedőn középiskolás diákok egyénileg vagy csapatban is részt vehetnek. A videó lehet élő szereplős vagy animációs is.

Nevezés

Az elkészült és YouTube-ra feltöltött videó linkjét küldjék a kemiaintezet@ttk.elte.hu címre 2023. január 2-ig. Az email tárgya „VIDEÓ” legyen. A pályázaton részvétellel a video készítője vagy készítői hozzájárulnak, hogy az ELTE Kémiai Intézete a videók felhasználásával a web oldalain és a rendezvényein népszerűsítse a kémiát. A beérkezett videókat Turányi Tamás egyetemi tanár és Szalay Luca adjunktus bírálják el. A verseny eredményét az ELTE Kémiai Intézet honlapján közzétesszük 2023. január 16-ig, és a pályázókat e-mailben is értesítjük.

Díjazás

A zsűri által legjobbnak ítélt videókat készítő diákok vagy csapatok pénzjutalomban részesülnek. A zsűri fenntartja a jogot, hogy egyes díjakat ne adjon ki, vagy azonos díjban több pályázót is részesítsen.

I. helyezett: 50 000 Ft

II. helyezett: 30 000 Ft

III. helyezett: 20 000 Ft

A vetélkedővel kapcsolatos kérdéseket szintén a kemiaintezet@ttk.elte.hu címre lehet megírni. A díjakat a Kémiai Intézet 2023. január 20-án tartandó nyílt napján adjuk át.