Kiemelkedő ösztöndíj lehetőség PhD hallgatóknak

2019.12.12.
Kiemelkedő ösztöndíj lehetőség PhD hallgatóknak
Konzorciális együttműködés keretében az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport sikeresen pályázott egy Marie- Skłodowska-Curie Innovative Training Network (H2020) felhívásra, melynek keretében 15 PhD pozíció került meghirdetésre.

A pályázat témája multirezisztens baktériumok által okozott krónikus betegségek megelőzésére, illetve kezelésére alkalmas vakcinák kifejlesztése. A konzorcium tagjai neves vakcinológusok, mikrobiológusok, immunológusok, fehérje- és peptidkémikusok kiemelkedő európai egyetemekről, kutatóintézetekből, mint pl. az Imperial College (London), EPFL (Lausanne), Ludwig Maximillians University (München), University College Dublin. A konzorciumhoz csatlakozott többek között a Pfizer, a CycloLab és az ImmunXperts cég is.

Az EU által finanszírozott program kiemelkedő ösztöndíjjal támogatja a PhD hallgatókat. A jelentkezés feltétele, hogy a hallgató az elmúlt 3 évben 12 hónapnál több időt nem töltött a fogadó országban. A felhívás szövege, illetve a hirdetés megtalálható az Euraxess honlapján is.