Kitüntetések oktatóinknak

2019.09.06.
Kitüntetések oktatóinknak
Újra megnyitotta kapuit régi és új hallgatói előtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem: szeptember 6-án Borhy László rektor évnyitó beszédével az Aula Magnában kezdetét vette az Eötvös Loránd Tudományegyetem 385. tanéve. A Szenátus ünnepi közgyűlésén kitüntették az Egyetem kiválóságait, és "professor emeritus" címmel ismerték el a legeredményesebb oktatók munkáját.

A kortalan értékekre hívta fel a figyelmet tanévnyitó beszédében Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, mikor beszámolt a tavalyi év legnagyobb eredményeiről és beszélt az egyetem előtt álló feladatokról is. Soha nem volt még ilyen magas az új hallgatók száma – mondta el –, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem több képzési területen is vezető szerepet tölt be. Az ország elsőszámú pedagógusképző intézménye, és a képzési portfóliójában csak tavaly megjelent gazdálkodástudományi képzések népszerűsége is megfelel az előzetes optimista elvárásoknak. Mindez annak köszönhető, hogy valamennyi kar áldozatos munkát végzett az év során: csakis közös elhivatottság révén lehet ugyanis kimagasló eredményeket elérni.

Az ELTE karai egybehangzóan vallják azt is – mondta el a rektor –, hogy gyorsan változó

mai világunk kihívásainak az innovációs kapacitások megerősítésével és előremutató kutatással lehet megfelelni,

és e tekintetben az Egyetem nagy lépésekkel halad előre: a 2018-ban indult Innovációs Fejlesztési Tervnek megfelelően nemcsak önálló kompetencia-programok indultak el, hanem megerősítettük az intézményi K+F+I szolgáltató infrastruktúrát is. Az ELTE a Tématerületi Kiválósági Programnak és a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programnak köszönhetően már 7 területen tudja modernizálni tudományos kutatásait is, építi nemzetközi kapcsolatait és biztosít életpályát fiatal kutatóinak.

A hagyományokhoz híven a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen ismerik el az egyetem kiváló oktatóinak, dolgozóinak munkáját. Ilyenkor adják át a több évtizedes kiemelkedően magas színvonalú, hazai és nemzetközi oktató tevékenység, tudományos teljesítmény, a tudományos utánpótlás nevelésében való részvétel, valamint az oktatás és kutatás terén végzett szakmai közéleti tevékenység elismeréseként a „professor emeritus” címeket is. A megtisztelő kitüntetést Borhy László idén 21 professzornak adta át.

Az ünnepségen kiosztották többek között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Emlékérme kitüntetést, a Pro Universitate Emlékérmet, a Szenátusi Érdemérmet, a Mária Terézia Emlékérmet, a Pro Ingenio Nívódíjat és a Pro Ingenio Elismerő Oklevelet és a Trefort Ágoston Emléklapot is, illetve számos dolgozó részesült rektori és kancellári dicséretben. A kitüntetettek névsora itt érhető el.

Új professor emeritusok Karunkon

Kitüntetések a tanévnyitón

Kitüntetések a tanévnyitón

0

/

0

0

/

0