Lezárult a lágymányosi campus rehabilitációjának első üteme

2020.09.10.
Lezárult a lágymányosi campus rehabilitációjának első üteme
 A TTK Kémai Intézet és a Társadalomtudományi Kar szervezeti egységei augusztus végén megkezdhették a beköltözést a már felújított épületrészekbe.

A projekt eredményeként megújulnak a campus oktatási, irodai és laboratóriumi területei, és az épület hallgatói közösségi terei (pl. könyvtár), a karok és szervezeti egységek a korábbinál harmonikusabb, logikusabb rendben kapnak elhelyezést, a hallgatók, oktatók és kutatók pedig a korábbi elavult infrastruktúra helyett nagyságrenddel jobb minőségű oktatási, kutatási és közösségi tereket vehetnek használatba – mutatta be a projektet Nánay János András, az ELTE koordinációs igazgatója.

A beruházás első ütemében összesen csaknem négyezer négyzetméternyi oktatási, laboratóriumi, közösségi és irodai teret újítottak fel a Lágymányosi Északi épülettömbben. A beruházás előfeltétele volt, hogy az évtizedek során felhalmozódott nagymennyiségű, feleslegessé vált bútort és tárgyi eszközt (pl. vegyi fülkéket), több száz tartály veszélyes anyagot, lejárt vegyszereket leselejtezzék és szabályosan, biztonságosan el is szállítsák. Emellett újra kellett gondolni a Természettudomány Kar, az Informatikai Kar, illetve a Társadalomtudományi Kar által használt egyes épületrészeknek a megváltozott igények szerinti újraelosztását is.

A 2020 őszén induló 2. ütem során hasonló módon újulhatnak meg az Északi Tömbben a Fizikai Intézet területei, míg a 2021-re tervezett 3. ütemben a Déli Tömbben működő Biológiai Intézet, Matematikai Intézet, illetve a Földrajzi és Földtudományi Intézet, valamint az Informatikai Kar által használt épületrészek funkcionális újragondolása, átrendezése kerülhet sorra.

Forrás: ELTE