Miklósi Ádám: A kutya - könyvbemutató és dedikálás

Miklósi Ádám: A kutya - könyvbemutató és dedikálás
03/11

2019. március 11. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Biológia Könyvtár (déli épület, 1.809) 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C

03/11

2019. március 11. 16:00 - 17:00

ELTE TTK Biológia Könyvtár (déli épület, 1.809) 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C


Új tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg A kutya - Az ember legjobb barátjának története címmel Miklósi Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a TTK Etológia Tanszékének vezetője szerkesztésében. A kötet szerzői a tanszék és az ott működő Családi Kutya Program kutatói: Faragó Tamás, Claudia Fugazza, Gácsi Márta, Kubinyi Enikő, Pongrácz Péter és Topál József.

"A kutyákról szóló könyvek egy része még ma is régi hiedelmekkel van teli, egy másik részük ugyanakkor tudományos kísérletekkel igyekszik bizonyítani, hogy a kutyák »szőrös« gyerekek. A kutya című, átfogó kézikönyv természetesnek veszi a kutyaetológia eredményeit, egyúttal mellőzi a sokszor fárasztó tudományos hátteret. Melegen ajánlom minden kutyabarát olvasónak" – írta Csányi Vilmos etológus, a tanszék professor emeritusa ajánlójában.

A gyönyörű fotókkal illusztrált, információban gazdag enciklopédia az evolúció és ökológia, az anatómia és élettan, a viselkedés és társas kapcsolatok, az érzékelés, gondolkodás és személyiség, a kutyák és emberek, valamint a kutyafajták tudástára témáját járja körbe.

Az ELTE Etológia Tanszék kutatói a kutyák viselkedésének széleskörű tanulmányozásával foglalkoznak évtizedek óta. A kutya-ember kapcsolat mellett vizsgálták többek között a kutyák agyműködéséta kutyák időskori kognitív változásait, a kutyaugatást vagy épp a kutyák elhízásának okait. A tanszéken azonban nemcsak az ebek, hanem más négylábúak, macskák, sőt törpemalacok tanulmányozásával is foglalkoznak a kutatók, akik eredményeikről rendszeresen számolnak be a legelismertebb szakmai folyóiratokban itthon és külföldön egyaránt.

A kötet a helyszínen megvásárolható (ELTE polgároknak kedvezményesen) a LIBRI jóvoltából. A kötetet a szerzők a rendezvény végén dedikálják. 

Miklósi Ádámmal készített korábbi interjúnk itt olvasható.

Facebook esemény

Az esemény sajtónyilvános. Interjúegyeztetés és kapcsolattartás a sajtóval itt.

Miklósi Ádám könyvbemutatója

Miklósi Ádám könyvbemutatója

0

/

0

0

/

0