Paks II. Tanulmányi Ösztöndíjprogram

2020.10.09.
Paks II. Tanulmányi Ösztöndíjprogram
Az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogram célja, hogy az energetika, atomenergia iránt érdeklődő fiatalok tanulmányainak támogatásával elősegítse az új blokkok létesítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges munkaerő biztosítását. Pályázni legkésőbb 2020. október 26-án éjfélig lehet.

Kiknek szól a Tanulmányi Ösztöndíjprogram?

  • Azoknak a középiskolásoknak, akik a paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) tizedik évfolyamát elvégezték és tanulmányi átlaguk minimum 4,5.
  • Azoknak az alapképzés (BSc) 5. félévét a 2019/2020. tanév II., vagy a 2020/2021. tanév I. félévében megkezdő – aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező – nappali tagozatos hallgatóknak, akiknek súlyozott tanulmányi átlaga a megelőző két félévben legalább 3,5 volt. 
  • Azoknak a mesterképzés (MSc) 1. évfolyamát a 2019/2020. tanév II., vagy a 2020/2021. tanév I. félévében megkezdő – aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező – nappali tagozatos hallgatóknak, akiknek súlyozott tanulmányi átlaga a megelőző két félévben legalább 3,5 volt, BSc diplomájukat az MSc tanulmányok megkezdése előtt nem több mint egy tanévvel szerezték és diplomájuk minősítése legalább „jó”. 
  • A BSc és MSc Tanulmányi Ösztöndíjprogramra az alábbi szakok valamelyikén tanuló hallgatók jelentkezhetnek: biztonságtechnikai mérnöki, energetikai mérnöki, építőmérnöki, fizikus, gépészmérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, vegyészmérnöki, villamosmérnöki szak.
  • A programban az alábbi egyetemek hallgatói vehetnek részt: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szent István Egyetem. 

 Mit kínál a Tanulmányi Ösztöndíjprogram?

Az Energetikai Technikum és Kollégium diákja számára:
A Paks II. Zrt. az ösztöndíjast az ösztöndíjszerződés megkötésének napjától két féléven keresztül, félévenként bruttó 75 000 forinttal támogatja. A középiskolai program ösztöndíjasait előnyben részesíti a Paks II. Zrt. a Tanulmányi Ösztöndíjprogram további szakaszaira (BSc, MSc) történő jelentkezés során abban az esetben, ha a pályázati időszakban két pályázó azonos pontszámot ér el.

Alapszakos (BSc) és mesterszakos (MSc) képzésben részt vevő hallgató esetében:
A hallgató az ösztöndíjszerződés aláírásának napjától ösztöndíjra jogosult, amelynek mértéke tanulmányaik befejezéséig félévente bruttó 300 000 forint.

Jelentkezés 2020. október 26-ig.

A felhívás plakátja.