Pályázat a V4 Ifjúsági Díjra

2019.08.09.
Pályázat a V4 Ifjúsági Díjra
A visegrádi országok tudományos akadémiái évente egy-egy tudományterületen Ifjúsági Díjjal jutalmaznak 35 évesnél fiatalabb kutatókat a tudományos életben elért eredményeik, teljesítményük elismerésére.

A nemzeti akadémiák javaslata alapján országonként egy-egy kutató részesül díjazásban. A 2019. évi díj tudományterülete: kvantumfizika

A díjra Magyarországon dolgozó, 35. életévüket 2019. év végéig nem betöltő kutatók pályázhatnak. Pályázni az itt letölthető angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyhez kérjük csatolni a munkahelyi vezető ajánlását, valamint rövid önéletrajzot, publikációs listát, illetve más, a pályázó által az elbíráláshoz hasznosnak ítélt egyéb szabad formátumú anyagot.

Az angol nyelvű pályázatot postai és elektronikus úton kérjük benyújtani. A pályázatok beadási határideje: 2019. szeptember 10.

A pályázatokat kérjük a következő címre küldjék:

MTA Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya
1051 Budapest, Nádor u. 7.
e-mail: nemzetkozi@titkarsag.mta.hu
Telefonos felvilágosítás: (06 1) 411 6157

A borítékra kérjük ráírni: „V4 Ifjúsági Kutatói Díj 2019”

A díjat a visegrádi országok akadémiái 2019. november 14-15 között Bécsben megrendezendő ülésén adják át, ahol a díjazottak rövid előadást tartanak. A díjazott számára az Akadémia biztosítja az átadáson való részvétel költségeit.

A nyertes pályázó díja egy általa választott – a díjátadás után szervezési okokból nem korábban, mint 8 héttel kezdődő – szakmai rendezvényen, konferencián való részvétel támogatása (részvételi és utazási, szállás költségek), 1000 euró értékhatárig.

A bírálati eredményről a Magyar Tudományos Akadémia Titkársága értesíti a pályázókat.

Forrás: MTA