Pályázat biológus hallgatóknak

2024.04.24.
Pályázat biológus hallgatóknak
Dr. Bodzsár Éva Emlékére Alapítvány célja, hogy a tehetséges kutatók szakmai fejlődésének támogatásával a néhai professzor asszony dr. Bodzsár Éva oktatói-kutatói munkájának méltó módon emléket állítson.

Dr. Bodzsár Éva egyetemi oktatóként fontosnak tartotta, hogy a tehetséges hallgatók minden lehetőséget megkaphassanak szakmai fejlődésükhöz, kutatódiákként végzett munkájukhoz. A Dr. Bodzsár Éva Emlékére Alapítvány létrehozásakor az Alapító célja az volt, hogy elhunyt felesége, dr. Bodzsár Éva antropológus professzor asszony munkássága előtt tisztelegjen és oktatói-kutatói munkájának emléket állítson. Dr. Bodzsár Éva egyetemi oktatóként fontosnak tartotta, hogy a tehetséges hallgatók minden lehetőséget megkaphassanak szakmai fejlődésükhöz, kutatódiákként végzett munkájukhoz. 

Dr. Bodzsár Éva kutatásait az auxológia (biológiai antropológiának a gyermekek növekedési és érési folyamatait tanulmányozó tudományterülete), illetve az auxológiához kapcsolódó társtudományok (pl. orvosbiológia, epidemiológia, sportantropológia) területén végezte. Klinikai szakpszichológusként a gyerekek testi és pszichés fejlődésének kapcsolatát is elemezte. Dr. Bodzsár Éva érdeklődési területe azonban nem korlátozódott az auxológia és társtudományainak kutatásaira. Folyamatosan figyelemmel kísérte a biológia más tudományterületeinek újdonságait, új módszereit és lehetőségeit. A mindennapi élet aktuális, biológiához kapcsolódó kérdései is folyamatosan foglalkoztatták.

Az Alapítvány molekuláris biológia területén végzett kutatási munkába már bekapcsolódott hallgatók tanulmányait támogatja.

Pályázhat minden olyan magyar állampolgár, akinél teljesülnek az alábbi feltételek:

  • valamely hazai felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll,
  • mesterszakos vagy PhD képzésen vesz részt a molekuláris biológia tudományterületeinek egyikén, és
  • igazolhatóan bekapcsolódott egy szakmailag fontosnak ítélt kutatási projektbe.

Napjaink molekuláris biológiai problémáinak megértése, megismerése céljából indított kutatások egyikébe bekapcsolódott MSc szakos vagy PhD hallgatók pályázhatnak témáikkal, kutatási terveikkel.

2024-ben két Nyertest hirdet az Alapítvány. A Nyertesek 1-1 millió forint támogatásban részesülnek kutatásaik támogatására.

További információ: https://bodzsareva.hu/palyazati-kiiras/

Kérdésekkel Dr. Zsákai Annamáriához fordulhatnak (annamaria.zsakai(kukac)ttk.elte.hu)

 

(Borítókép: Parádi István, ELTE)