Rekordszámú látogató a Természetrajzi Múzeumban 2024 júniusában

2024.07.10.
Rekordszámú látogató a Természetrajzi Múzeumban 2024 júniusában
Jól hajrázott a Természetrajzi Múzeum a tanév utolsó hónapjában: közel 1400 látogatót fogadott, ebből 900 fő a Múzeumok Éjszakáján kereste fel a Múzeumot, és összesen 500 fő iskolai csoportlátogatás keretében. Az iskoláscsoportok részben tárlatvezetéssel, részben interaktív foglalkozásokon ismerkedtek a “természet három országával” – az állatok, a növények, és az ásványok világával. Egyre több ELTE-n végzett tanár hozza el diákjait a Múzeumba, sőt, az ELTE-s kollégák is egyre inkább felfedezik a Múzeumban rejlő lehetőségeket.

A múzeumi csoportok között kenyai és osztrák látogatókat, nemzetközi nyári iskola résztvevőket is üdvözölhettünk az utolsó tanítási napokat múzeumlátogatással színesítő iskolai csoportok mellett.

A Múzeumok Éjszakájának szervezésében a Múzeum állandó legénységén túl közel 50 fő vett részt. Idén a Biológiai Intézet munkatársai voltak a legaktívabbak ‒ oktatók, kutatók, egykori és jelenlegi hallgatók egyaránt segítettek a programok kialakításában és lebonyolításában. A Tatai Geológus Kert, a Földrajz-Földtudományi Intézet és a Környezettudományi Centrum kollégái és hallgatói is szerepet vállaltak a szervezésben, középiskolai közösségi szolgálatos diákokkal egyetemben. Programjaink közül minden korosztály találhatott számára megfelelőt: a legkisebbeket meseprogramok és kreatív foglalkozások várták, a nagyobbak felfedezőjátékokon vehettek részt. Szakmai bemutatók, előadások és tárlatvezetések is megmutatták a nagyközönségnek az ELTE-n folyó tudományos munkát. Az ELTE lágymányosi üzemeltetése is mindent megtett azért, hogy méltó környezetben fogadhassuk látogatóinkat a leghosszabb éjszakán. Ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

Az ősszel 250. tanévét kezdő Természetrajzi Múzeum (muzeum.elte.hu) jövőre is várja önkénteseinek sorába az elhivatott kollégákat és hallgatókat.