TDK felkészítő képzések

2020.02.19.
TDK felkészítő képzések
Az ELTE Tehetséggondozási Tanácsa egy komplex képzéssorozattal szeretné segíteni az Önök eredményes kutatási munkáját és TDK felkészülését.

Ennek keretében 4 témában képzést szervezünk az őszi szemeszterben, 5-5 óra időtartamban. A képzések egyszeri alkalommal kerülnek megszervezésre a humán és reál területen kutató hallgatóknak. A létszám korlátozott, így javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljanak!

IRODALOMKUTATÁS

Az Irodalomkutatás modul célja, hogy a hallgatók megismerjék, és kutatásaik során alkalmazzák a bibliográfiai, szabadon elérhető, illetve az Egyetem által előfizetett magyar és külföldi, multidiszciplináris és szakadatbázisokat és teljes szövegű gyűjteményeket. Gyakorlati képzés.

POSZTERKÉSZÍTÉS

Eszközök, módszerek, tippek. Kutatói tevékenység esetében előadódhat, hogy egy poszter lesz az első hazai vagy nemzetközi bemutatkozása, ennek szakszerű elkészítése előnyt jelenthet a hallgató kutatói szereplése során. A képzésen a poszterekkel kapcsolatos angol szakkifejezésekkel is megismerkedhetnek a konferenciára készülő hallgatók.

PREZENTÁCIÓKÉSZÍTÉS ÉS ELŐADÓI TECHNIKÁK 1-2.

A képzés célja bővíteni a résztvevők előadói eszköztárát, fejleszteni a kommunikációs képességeiket bemutatva a beszédtechnika alapjait, eszközeit, elemeinek alkalmazását. Fejleszteni a tudatos kommunikációt, a hatásos előadói magatartást. Az első alkalom elméleti előadás, a második alkalmon pedig az ott hallottakat ültethetik át a gyakorlatba: elkészített prezentációjuk bemutatása után személyre szabott visszajelzést, valamint további tanácsokat kapnak az oktatóktól.

ESSZÉ-, TANULMÁNY- ÉS CIKKÍRÁS

A témában való jártasság a TDK dolgozat és bármilyen későbbi kutatói vagy tudományos publikáció elkészítéséhez elengedhetetlen, valamint a szakdolgozat elkészítésében mérhetetlen előnyhöz juttatja a hallgatókat.

Plakát