Tudományról két percben

2019.04.03.
Tudományról két percben
Az ELTE először rendezi meg tudománykommunikációs versenyét az Új Nemzeti Kiválóság Program idei ösztöndíjasai számára. A verseny célja, hogy a nemzetközi Open Science stratégiának megfelelően az ÚNKP keretében végzett kutatások eredményeit a szélesebb közönség is megismerhesse.

A résztvevőknek a versenyre egy legfeljebb 2 perces videót kell készíteniük, amelyben bemutatják ÚNKP-s kutatásaik legfontosabb kérdéseit és eredményeit úgy, hogy az a szakterületet mélyebben nem ismerő, szélesebb közönség számára is izgalmas és befogadható legyen. A beküldött produkciókat a közérthetőség, a figyelemfelkeltés, az érdekesség és az információtartalom alapján értékelik, a legjobb videókat az ELTE honlapján közzéteszi és oklevélben részesíti készítőjét. Keretenként az első, a második és a harmadik helyezett különdíjat és ELTE ajándékcsomagokat kap, amelyeket a 2019-es ÚNKP konferencia nyitóünnepségén, május 23-án vehetnek át a díjazottak. 

A videókat az ELTE Rektori Kabinet részére kell megküldeni, akár csatolt fájlként mp4, avi vagy mkv formátumban, akár – ha a filmet készítője már feltöltötte valamelyik videómegosztó portálra – a videóra mutató link formájában.

Leadási határidő: 2019. április 25-e éjfél.

Forrás: az elte.hu