Várja a pályázatokat az Egyetemi Kiválósági Alap

2022.07.13.
Várja a pályázatokat az Egyetemi Kiválósági Alap
A 2022. évi pályázatok beadási határideje szeptember 30.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elkötelezett a nemzetközi mércével is mérhető kiválóság és a sokszínű tudományegyetemi működés mellett, amelyben kiemelt szerepet játszik a kutatóegyetemi célok megvalósítása és a nemzetközi egyetemi versenyben való szereplés erősítése. Az ELTE vezetése és szenátusa ennek érdekében januárban létrehozta az Egyetemi Kiválósági Alapot (EKA).

PÁLYÁZHATÓ KATEGÓRIÁK

  1. Kiemelkedő presztízsű tudományos publikáció díjazása
  2. Európai uniós (Horizon Europe) pályázatok beadásának honorálása
  3. ELTE kutatócsoport pályázat (fiatal/junior)
  4. Külföldi oktató/kutató alkalmazása
  5. Nemzetközi mesterszak képzési tervének elkészítése és a szak elindítása
  6. Nemzetközi konferenciaszervezési pályázat
  7. Innovációs célú felhasználás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2022. március 28-ig beérkezett pályázatok közül az Operatív Bizottság (EKA OB) döntése szerint a kimagasló publikációkat (összesen 85 tanulmányt), konferenciákat és innovációs projekteket mintegy 90 millió forint összegben támogatta az Egyetem. A harmadik kategóriában négy kutatócsoport támogatásáról döntött a grémium, munkájukat több mint 180 millió forinttal segítik. Az Egyetemi Kiválósági Alapból első körben támogatott pályázatok teljes listája itt található.

A támogatásokra folyamatosan lehet pályázni, a 2022. március 29. és szeptember 30. között benyújtott szabályszerű pályázatokat legkésőbb 2022. október 31-ig bírálja el az EKA OB.

A pályázat benyújtásának helye: eka@elte.hu

Az EKA-ról szóló rektori utasítás a 2022. év tapasztalatai alapján felülvizsgálatra kerül 2023. januárban, ezért a szeptember 30-i határidő után legközelebb a felülvizsgált rektori utasítás megjelenése után, az abban foglaltak szerint lehet majd pályázni.

Részletes kiírások