VI. Eötvös Természettudományos Tábor

2017.05.23.
VI. Eötvös Természettudományos Tábor
Középiskolás vagy, és érdekelnek a reáltudományok? Szeretettel várunk a VI. Eötvös Természettudományos Táborba! A Tábort 2017. július 24. és 30. között rendezi meg az ELTE Eötvös József Collegiuma, az ELTE Természettudományi és Informatikai Karai Budapesten. Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel áll a matematika, az informatika, a fizika, a földrajz, a kémia vagy a biológia. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődőknek bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék számukra.

Kedvcsináló videónk

A tábor folyamán délelőttönként egy közös, majd egy kiscsoportos (a választott szekciónak megfelelő) előadáson vehetsz részt. Ebéd után továbbra is szekciónkénti bontásban gyakorlati foglalkozások lesznek, melyeket többnyire az ELTE-n tartunk (pl. laborgyakorlat, planetárium, ásványtár). A vacsorát követően ismerkedős-játékos foglalkozások közül lehet majd választani.

A táborba való jelentkezéshez írj egy szakmai motivációs esszét a megadott témák valamelyikéből (lásd alább)! A témakörök feldolgozása izgalmas kihívást jelenthet, de egyáltalán nem leküzdhetetlen akadály! Bármilyen szakirodalmat használhatsz és szaktanáraiddal is konzultálhatsz, azonban mindenképpen önállóan alkotott szöveget várunk, amelyből kiderül, hogy a szerző megértette a témakör alapjait, kérdéseit és a válaszok jelentőségét. A beérkezett esszéket az Eötvös Collegium természettudományos műhelytagjai bírálják el.

Minden szekcióban a legjobb pályamű szerzőjének részvételi díját elengedjük!

A jelentkezés és az esszék feltöltésének határideje: 2017. június 18.

Kövess minket a Facebook-oldalunkon! Itt folyamatosan új információkat, érdekességeket osztunk meg.

Látogass el honlapunkra a részletekért! Esszédet is itt töltheted fel a jelentkezéshez: http://termtudtabor.eotvos.elte.hu

A táborral kapcsolatban felmerülő további kérdésekre készséggel válaszolunk a termtudtabor@eotvos.elte.hu e-mail-címen.

Csatolmány: 
eötvös_tábor_felhívás.doc