Zöld megoldások - folytatódik az ELTE Sikerek Veled!

Zöld megoldások - folytatódik az ELTE Sikerek Veled!
10/04

2022. október 04. 18:30

1088 Budapest, Múzeum körút 4/F. mfszt. ELTE BTK F épület Kodály terem

10/04

2022. október 04. 18:30 -

1088 Budapest, Múzeum körút 4/F. mfszt. ELTE BTK F épület Kodály terem


A környezetvédelem, a fenntarthatóság és az ökotudatosság a témája ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat következő alkalmának, melyen ELTE-s alumnusok, volt hallgatók beszélnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A sorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával valósul meg. 

Hogyan tehetünk környezetünk védelméért és lehetünk ökotudatosak? Milyen innovatív megoldások léteznek már a mai kor természeti kihívásaira? Hogyan érvényesülnek a fenntarthatósági szempontok egy vállalat esetében? Gyere el, és légy részese egy inspiráló beszélgetésnek!

A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött.
Részt vehet az eseményen személyesen a helyszínen vagy online formában (melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben).

A beszélgetés résztvevői

Dr. Mészáros Dávid (ÁJK '16)  a Smartkas agrártech cég alapítója és vezetője, Forbes 30 under 30 listás. A Smartkas megalapítása előtt 43 EU-s projekten dolgozott megújuló energia, okos város, blockchain, robotika és AI témákban. 

Mihály Eszter (TTK '15) dolgozott a magánszektorban, de járatos nonprofit szervezetek irányításában is. Közel 10 éve foglalkozik a fenntarthatóság témájával, sokrétű tapasztalataival 2020 óta CSR Managerként a HELL Energy csapatát erősíti.

Répássy Zsuzsanna (PPK '99) vállalkozó és startupper, az ittaszezon! kistermelői piactér egyik alapítója és ügyvezetője. Korábban NGO, középvállalati és multinacionális területen szerzett vezetői gyakorlatot, több innovációhoz kapcsolódó nagyvállalati program vezetője volt.

Sipos Katalin (TTK '97) biológus 20 éve dolgozik a hazai természeti értékek védelméért. Korábban a Duna-Ipoly NPI szakmai igazgatóhelyetteseként tevékenykedett. 2015 óta a WWF Magyarország igazgatója. Elkötelezetten küzd azért, hogy az emberek és a természet harmóniában éljen egymással.

Sulyok Katalin (ÁJK '12, '18, TTK '13) környezetjogász, kutatási területei: klímavédelmi jog, klímaperek, környezeti bíráskodás, illetve a jövő nemzedékek védelme. Az ELTE adjunktusa, és 2014 óta az AJBH Jövő Nemzedékekért Felelős Ombudsmanhelyettes főosztályának vezetője, majd vezető jogi főtanácsosa.