"Büszkék vagyunk Önökre"

2020.07.18.
Az ELTE Természettudományi Karán a világjárvány miatt nem került sor diplomaosztó ünnepségre, ezért Kacskovics Imre dékán videóüzenetben köszönötte az ELTE TTK több, mint 800 alap- vagy mesterszakon oklevelet szerzett végzős hallgatóját.

"Kedves végzős hallgatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket, akik az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának 385. tanévében szereztek diplomát! 

A szokásos júliusi oklevélosztó ünnepség sajnos elmarad. Oklevelüket postán fogják kézhez kapni. Bár idén a világjárvány miatt nem kerülhet sor személyes diplomaosztóra, szeretném leszögezni, hogy mindannyian nagyon büszkék vagyunk Önökre!  Önök is legyenek büszkék arra, hogy egy nagyon komoly mérföldkövet már elértek: az ország legjobb természettudományi karán szereztek oklevelet. Az ELTE TTK a természettudományos szakterület hazai felsőoktatási rangsorainak vezetője. Az itt szerzett diploma Magyarország legértékesebb és legnagyobb presztízsű diplomái közé tartozik, nem véletlen, hogy a világon mindenhol elismerik és keresik az itt végzett értelmiségi természettudósokat, hiszen a képzéseik a világrangsorokban is előkelő helyen, általában a legjobb 3-5%-ban vannak.

Az utolsó félév rendkívüli kihívások elé állított bennünket, hiszen március közepétől egyszer csak nem lehetett már belépni az egyetem területére, ezért távolléti oktatás formájában folytattuk tovább a munkát. A záróvizsgájukat is ebben a formában teljesítették.

Gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a rendkívüli körülmények között is sikeresen helyt álltak, gratulálok a diplomájuk megszerzéséhez!

Önök most életük legfontosabb időszakát kezdik. Egyetemünk falai között váltak felnőtté, most tudásukat a maguk és a társadalom hasznára fordíthatják. Egész életükre meghatározó ismereteket, kapcsolatokat, élményeket szereztek. Az oktatóink magas szintű, minőségi oktatással, tudásuk, tapasztalataik átadásával és odafigyeléssel párosulva olyan ismeretekkel

Külön szeretném köszönteni a legtehetségesebb 39 hallgatónkat, akik kitüntetéses oklevelet szereztek 2020-ban.

Ők mindannyian az ELTE TTK büszkeségei!

Az Alma Mater mindig visszavárja Önöket, legyenek az ELTE TTK Alumni szervezetének tagjai, maradjanak kapcsolatban továbbra is az Egyetemmel! Legyenek büszkék arra, hogy az ELTE-n végeztek.

Kérem ne feledjék, hogy a természettudományokban általunk végzett alapkutatások hosszú távon az emberiség javát szolgálják. De értelmiségiként társadalmi felelősségvállalásuk is van: minél szélesebb körben népszerűsíteni és művelni a természettudományokat!

 A nagybetűs élethez kívánok Önöknek sok erőt, kitartást és szép eredményeket!"

Dr. Kacskovics Imre, dékán

 

Kapcsolódó cikkek

 

A borítókép a 2019. évi diplomaosztón készült a Gömb Aulában.