Doktori.hu adminisztráció

Doktori.hu

Doktori.hu
ODT adatbázis (www.doktori.hu) adminisztrációja

Hogyan lesz valakiből a doktori iskola oktatója/témavezetője?

Az oktatói és/vagy témavezetői akkreditációs anyagot (általában önéletrajz, MTMT-s publikációs lista, kutatási profil, oktatott tárgy) az illetékes doktori iskola vezetőjéhez kell benyújtani. A doktori iskola tanácsa tesz javaslatot az oktatói és/vagy témavezetői akkreditációra, ezt követően a Természettudományi Doktori Tanács támogatja (vagy utasítja el) az akkreditációs kérelmet. Ha a TDT véleménye támogató, a kari adminisztrátor a www.doktori.hu-n regisztrálja a lendő oktatót/témavezetőt. A www.doktori.hu küld emailben automatikusan azonosítót és kezdeti jelszót. Ezeket használva kell az adatlapot kitölteni. (Szükség esetén a kari adminisztrátor tud küldeni új jelszót.)

Adatlap karbantartása /frissítése/ hibüzenete

 • Az adatlapon a bal oldalon és az oldal tetején is látható a menüsor. 
 • Bal oldalon menüsor: ezekhez az adatokhoz mi NEM férünk hozzá, nem tudjuk módosítani!!!!
 • Személy/Személyes adatok/: (születési dátum)
 • Személy/Tudományos adatok: 
  • munkahely és  beosztás: egyetmi tanárrá vagy professor emeritussá válást itt lehet beállítani
  • közlemények (MTMT-ből)
  • tudománymetriai adatok (MTMT-ből lehívható)
 • Személy/Ellenőrzés, nyilatkozatok: itt kella „jóváhagyás”, különben hiába frissített a fenti menüpontokban. Az adatlapot legalább évente frissíteni kell. Ha ez nem történik meg, a www.doktori.hu automatikus email üzenet küld, amely tartalmazza a hibaüzenetet is. A kari adminisztrátor - a Neptunban látható adatok alapján - csak a hallgatói adatokat tudja rögzíteni, módosítani.

MTMT segítség a Kari Könyvtár részéről és Útmutató

Témakiírás - Minden évben december környékén kezdődik a következő évi doktori témakiírások begyűjtése. A témavezetői akkreditációval rendelkező oktatók tájékoztató emailt kapnak a www.doktori.hu-n keresztül a témakíiráshoz szükséges adatokról és a határidőről. A határidőig beérkezett témkiírásokat a kariadminisztrátor összegyűjtve elküldi az illetékes doktori iskola vezetőjének. A doktori iskola vezetőjétől visszakapott, jóváhagyott témakiírások kerülnek feltöltésre az ODT adatbázisába. A doktoranduszok jelentkezési határideje május utolsó munkanapja. Fontos: a feltöltött kiírás nem fog látszani, ha a témakiíró adatlapján hiányosságot észlel a rendszer.

Törzstagság/emeritus törzstagság - A törzstagság és az emeritus törzstagság akkreditációhoz a TDT javaslatot tesz és az Egyetemi Doktori Tanács hozza meg a végső döntést. A törzstagság feltétele - a doktori iskola általelvárt oktatói és kutatói tevékenységen túl - egy fokozatszerzői témavezetés vagy két fokozatszerzői társ-témavezetés.

Adatbázisból való törlés kérése - Saját kérésre és az illetékes doktori iskola vezetőjének megerősítésére a kari adminsztrátor törli az adatbázisból az adott doktori iskolai tagot.

 

Kari ODT admin:

Virág Eszter
ügyvivő-szakértő
virag.eszter@ttk.elte.hu
06-1-372-2500/1062m