Educatio kiállítás 2020

2020.01.11.
Educatio kiállítás 2020
Az ELTE idén is saját standdal várta a pályaválasztókat a Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyre idén is több ezer középiskolás látogatott el.

Az idén huszadik alkalommal megrendezett oktatási seregszemlén minden évben körülbelül kétszáz kiállító és 50 ezer látogató diák vesz részt. Több, mint 50 felsőoktatási intézmény oktatói és hallgatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.  Az ELTE standjánál a Természettudományi Kar minden alapszakja képviseltette magát: a biológia, fizika, földrajz, földtudomány, kémia, környezettan és matematika.

"Rendkívül fontosnak tartom, hogy Karunk képzéseit minél szélesebb körben népszerűsítsük és hírét vigyük az itt szerezhető értékes diplomának.
Szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak és hallgatónknak, akik időt és energiát nem kímélve részt vettek az Educatio kiállítás előkészületi és lebonyolítási munkáiban!"

- mondta Kacskovics Imre, az ELTE TTK dékánja, aki maga is kilátogatott a rendezvényre csütörtökön és pénteken. 

Karunkról minden évben több, mint 100 önkéntes hallgató és oktató vesz részt az Educatio kiállítás megszervezésében és az alapszakjaink népszerűsítésében.

Kacskovics Imre dékán és Horváth Erzsébet oktatási dékánhelyettes az Educatio kiállításon.

A Hungexpo területén megrendezett kiállításon csütörtöktől szombatig hallgatóink és oktatóink mutatták be az ELTE TTK alapszakjait az érdeklődő középiskolásoknak. Az ELTE Természettudományi Kar vezetése, valamint az intézeteink igazgatói és igazgatóhelyettesei közül többen is ellátogatottak az Educatio kiállításra, ahol beszéltek az érdeklődő középiskolásoknak induló képzéseinkről és a diploma utáni elhelyezkedési lehetőségekről. Az oktatási szakkiállításon az ELTE standjánál minden évben nagy az érdeklődés, ezért öntkéntes oktatók és hallgatók segítették a tájékozódást.

A Hungexpo „A” csarnokának központi színpadán a csütörtöki nyitónapon Borhy László rektor, akadémikus mutatta be az ELTE-t a továbbtanulás előtt állóknak. Péntek délután az ELTE Természettudományi Kar hallgatói „Tied a tudomány!” című előadásukkal adtak ízelítőt Karunk képzéseiből.

Hallgatóink a nagyszínpadon.

Az Educatio kiállítás után egy héttel rendezzük meg a Természettudományi Kar Nyílt Napját, amely az egyik legfontosabb rendezvény Karunkon.

Educatio 2020

Educatio 2020

0

/

0

0

/

0