Pótfelvételi a doktori programokra

2021.07.14.
Pótfelvételi a doktori programokra
Az ELTE Természettudományi Karának valamennyi doktori programja pótfelvételit hirdet a 2021. őszi félévben induló, önköltséges doktori képzésekre. A jelentkező PhD hallgatók az NKFIH Kooperatív Doktori Programjára is pályázhatnak, amely jelentős ösztöndíjjal támogatja az egyéni kutatási tevékenységeket. A pótfelvételi jelentkezési határidő 2021. augusztus 23.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nyílt pályázatot hirdet az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára a Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj elnyerésére. 

Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában

A Program 2021. évben meghirdetésre kerülő pályázata azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. 

Az ösztöndíjat - amely akár elérheti a 400 000.- Ft / hó összeget - kizárólag a valamelyik doktori iskolával jogviszonyban álló hallgatók igényelhetik.

Az ELTE Természettudományi Kara pótfelvételit hirdet minden doktori képzési területén, annak érdekében, hogy az érdeklődő hallgatók és munkavállalók lehetőséget kapjanak a doktori programban való részvételre a matematika, a fizika, a biológia, a környezettudomány, a kémia és földtudomány területén.

A doktori pótfelvételivel kapcsolatos határidők

  • Jelentkezési időszak: 2021. augusztus 16-23.
  • Felvételi vizsga várható időpontja: 2021. augusztus 24.
  • Felvételi döntés várható időpontja: 2021. augusztus 25.  

Jelentkezés

A Kooperatív Doktori Programra a már PhD képzésben részt vevő hallgatók is jelentkezhetnek.