Pótfelvételi a doktori programokra

2020.08.11.
Pótfelvételi a doktori programokra
Az ELTE Természettudományi Karának valamennyi doktori programja pótfelvételit hirdet a 2020. őszi félévben induló, önköltséges doktori képzésekre. A jelentkező PhD hallgatók az NKFIH Kooperatív Doktori Programjára is pályázhatnak, amely jelentős ösztöndíjjal támogatja az egyéni kutatási tevékenységeket. A jelentkezési határidő 2020. augusztus 26.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nyílt pályázatot hirdet az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára a Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj elnyerésére. 

A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés, innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában.

A Program 2020. évben meghirdetésre kerülő pályázata azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. 

Az ösztöndíjat - amely akár elérheti a 400 000.- Ft / hó összeget - kizárólag a valamelyik doktori iskolával jogviszonyban álló hallgatók igényelhetik.

Az ELTE Természettudományi Kara pótfelvételit hirdet minden doktori képzési területén, annak érdekében, hogy az érdeklődő hallgatók és munkavállalók lehetőséget kapjanak a doktori programban való részvételre a matematika, a fizika, a biológia, a környezettudomány, a kémia és földtudomány területén.

A doktori pótfelvételivel kapcsolatos határidők

  • Pótfelvételi jelentkezési határidő: 2020. augusztus 26.
  • Pótfelvételi vizsga időpontja: várhatóan 2020. szeptember eleje
  • Felvételi döntés időpontja: várhatóan 2020. szeptember eleje  

Jelentkezés

A Kooperatív Doktori Programra a már PhD képzésben részt vevő hallgatók is jelentkezhetnek.

Az ELTE TTK doktori képzéseire vonatkozó pótfelvételi részleteit itt olvashatja.