Széchenyi-díjat kapott Salma Imre és Miklósi Ádám

2023.03.15.
Széchenyi-díjat kapott Salma Imre és Miklósi Ádám
Magyarország köztársasági elnöke március 15. alkalmából Széchenyi-díjat adományozott az ELTE TTK két professzorának, Miklósi Ádám biológusnak és Salma Imre kémikusnak.

Miklósi Ádám etológus, intézet- és tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a kutyák viselkedésének és problémamegoldó képességének vizsgálatával elért, világviszonylatban is jelentős kutatási teljesítménye, valamint a szociális robotok új generációját kialakító etorobotika megalapítása terén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kapta a díjat. Interjú Miklósi Ádámmal.

Salma Imre légkörkémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a légkörkémia és -fizika területén, különösen az aeroszol keletkezésének, kölcsönhatásainak, valamint környezeti, éghajlati és egészségügyi következményeinek feltárásában elért eredményei, nemzetközileg is jelentős kutatói tevékenysége és magas színvonalú oktatói munkája elismeréseként kapta a díjat.

Gratulálunk!


A borítóképen balra Salma Imre, jobbra Miklósi Ádám látható.