Középiskolásoknak

Középiskolásoknak

Középiskolásoknak

ELTE NEXT KÖZÖSSÉG

Az ELTE középiskolás közösségének tagjai előadásokon értesülhetnek az újdonságokról, kampusztúrákon, laborlátogatásokon fedezhetik fel az egyetemet. Kitölthetik az Orientify karriertanácsadó platformon az ELTE képzéseire specializált kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatják a leginkább megfelelő ELTE-szakot. Hozzájuthatnak kidolgozott érettségi tételekhez, kedvezményeket kapnak az ELTE Shopban és az Eötvös Kiadónál. Kipróbálhatják az ELTE-s életérzést.

Bővebb információ és regisztráció

ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁSSOROZATOK 

Az atomoktól a csillagokig

Hogyan keletkeznek a csillagok, hol vannak a fekete lyukak? Mire való a grafén, mire használják a kristályok rácshibáit, modellezhető-e az agy működése? Az atomoktól a csillagokig sorozatban az ELTE Fizikai Intézetben tevékenykedő kutatók, oktatók és vendégek beszélnek a fizika frontvonalába tartozó fizikai érdekességekről, újdonságokról, elsősorban középiskolásoknak. Az előadások általában tudományos aktualitásokhoz kapcsolódnak, emellett oktatóink olyan kísérleteket is bemutatnak, amelyekre a középiskolában kevésbé van lehetőség. Az előadások online is követhetők és visszanézhetők.
Bővebben

Alkímia ma

Mivel foglalkozik a zöld kémia, mi az a megszilárdult füst? Mi a közös a világító szentjánosbogárban és a sarki fényben? Hogyan lesznek új gyógyszereink? Az Alkímia ma sorozatban az ELTE TTK Kémiai Intézetében tevékenykedő kutatók, oktatók és vendégek „a régiek megszállottságával” beszélnek az anyagról, a vegyészetről, kémiai érdekességekről és újdonságokról. Az elsősorban középiskolásoknak szóló ismeretterjesztő előadásokat látványos kísérletek és interaktív kvízjátékok színesítik. Az előadások online is követhetők és visszanézhetők.
Bővebben

Élő adás

Miért élünk hieararchiákban, van-e a barátságnak etológiája? Melyek a modern orvostudomány legfontosabb kérdései? Az ELTE Biológiai Intézete által szervezett Élő adás ismeretterjesztő sorozat a biológia különféle ágai között kalandozik, célja a legizgalmasabb és legújabb kutatási eredmények, valamint a megválaszolatlan nyitott kérdések bemutatása. A biológia robbanásszerűen fejlődő tudománya egyre több részletet tár fel előttünk: az élőlényeket alkotó molekulák rejtett világától a sejtek és az egyedek szintjén át egészen a fajok sokaságából felépülő életközösségekig. Az előadások online is követhetők és visszanézhetők.
Bővebben

TÁBOROK

Eötvös természettudományos tábor

Az ELTE Eötvös József Collegium és az ELTE Természettudományi Kara olyan diákok jelentkezését várja, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), illetve az informatika, de még nem döntötték el, hogy milyen irányban szeretnének továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében.
Bővebben

Középiskolások szabadegyeteme

A ELTE Illyés Sándor Szakkollégium és az ELTE Bibó István Szakkollégium olyan nyári tábort szervez, amely a gimnazista korosztály számára – a kellemes nyári időtöltésen túl – tartalmas, a mindennapokban is hasznos szakmai ismeretek elsajátítását teszi lehetővé a egyetemisták által lefedett tudományterületek (például: jog, politológia, pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociológia, társadalom- és mérnöktudományok) főbb és praktikusabb momentumainak megismerésével.
Bővebben

Talentum Program

Az ELTE TTK 2022-ben indult tehetséggondozó programja a természettudományok területén komoly érdeklődéssel rendelkező középiskolás diákok számára nyújt segítséget a természettudományok mélyebb megismeréséhez. Célja, hogy a motivált diákok egyetemi mentorok irányításával tapasztalatokat szerezhessenek az ELTE-n folyó természettudományos kutatásokról, illetve maguk is bekapcsolódhassanak a kutatómunkába.
Bővebben