Elindult az ELTE TTK Talentum Program

2022.09.08.
Elindult az ELTE TTK Talentum Program
Az ELTE TTK 2022. szeptemberében útjára indította a Talentum Programot, amely a természettudományok területén komoly érdeklődéssel rendelkező középiskolás diákok számára nyújt segítséget a természettudományok mélyebb megismeréséhez. A tehetségprogram célja, hogy a motivált diákok egyetemi mentorok irányításával tapasztalatokat szerezhessenek az ELTE-n folyó természettudományos kutatásokról, illetve maguk is bekapcsolódhassanak a kutatómunkába.

Az ELTE Természettudományi Karán elindított ELTE TTK Talentum középiskolás mentori programja azzal a céllal indul el a 2022/2023-as tanévben, hogy

  • a természettudományok - a biológus, matematikus, fizikus, vegyész, ill. földrajzi, földtudományi, környezettudományi pályák - iránt komolyan érdeklődő, motivált középiskolai diákok egyetemi mentorok irányításával közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek az ELTE-n folyó természettudományos kutatásokról, illetve
  • a diákok maguk is bekapcsolódhassanak a kutatómunkába.

Az októbertől hetente tartandó foglalkozások keretében lehetőségeinkhez mérten bemutatjuk a diákoknak az ELTE Természettudományos Karán folyó munkát, a biológus, fizikus, matematikus, vegyész, földrajziföldtudományi és környezettudományi alap- és mesterszakos képzéseinket.

A mentori csapatunk tagjai az interaktív órák során aktuális kutatásaik bemutatásával, a leendő hallgatóinkat váró szakmai és társasági programoknak, illetve a Karunkon végző hallgatók előtt álló életpálya lehetőségeinek az ismertetésével várják a programra jelentkezőket. Igény esetén hibrid formában tartjuk a foglalkozásokat, hogy a Budapesttől távolabb élő diákok is bekapcsolódhassanak.

Ha szeretnéd, hogy egy egyetemi mentor foglalkozzon VELED egyénileg, hogy minél többet megtudj arról, ami TÉGED legjobban érdekel a természettudományok területén - legyen az akár részecskefizika, asztrokémia, tengerbiológia, vagy bármi más - akkor jelentkezz ingyenes mentorprogramunkra!

Az októberben induló programunkra 9–12. évfolyamon tanuló diákok jelentkezését várjuk. Az interaktív órák időpontja a mentoráltakkal egyeztetésre kerül, ezért nincs kitűzve konkrét időpont. A programon résztvevőkkel egyéni időpontegyeztetésre kerül sor a kiválasztási folyamat végén.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 23.

Kapcsolódj be már középiskolásként az ELTE TTK élvonalbeli kutatásaiba!