Online források, e-könyvek

Online források, e-könyvek

Otthonról elérhető könyvek, folyóiratok

2020.03.13.
Otthonról elérhető könyvek, folyóiratok
Az ELTE által kiadott utasításoknak megfelelően az ELTE TTK Kari Könyvtár 2020. március 12-től bizonytalan ideig zárva tart, de közel 2 000 db e-könyvet és számos jegyzetet érhetnek el otthonról hallgatóink és oktatóink. 

A kölcsönzött könyvek automatikusan meghosszabbításra kerülnek, késedelmi díjat a zárás idején nem számolunk fel. Otthonról elérhetők a tudományos adatbázisok is.

Otthoni elérés beállítása

E-könyvek és jegyzetek

Az ELTE TTK Könyvtár online szolgáltatásai ezentúl is működnek és adatbázisaink elérése továbbra is lehetséges!


Tudományos adatbázisok

Könyvtári információk

Az ELTE által kiadott utasításoknak megfelelően az ELTE TTK Kari Könyvtár 2020. március 12-től bizonytalan ideig zárva tart, de közel 2 000 db e-könyvet és számos jegyzetet érhetnek el otthonról hallgatóink és oktatóink. A kölcsönzött könyvek automatikusan meghosszabbításra kerülnek, késedelmi díjat a zárás idején nem számolunk fel. Otthonról elérhetők a tudományos adatbázisok is.
  • A 2020. január 1. után kölcsönzött könyveket automatikusan meghosszabbítjuk 2020. április 20-ig (vagy az Egyetemi rendelkezéseknek megfelelően még tovább). Így nem szükséges ezt Önnek külön kérnie.
  • A késedelmes könyvek díjának további számlálását a mai nappal (2020.03.12-től) felfüggesztjük 2020. április 20-ig (vagy az Egyetemi rendelkezéseknek megfelelően még tovább).
Az ELTE TTK Kari Könyvtár elektronikus ügyfélszolgálata továbbiakban is működik: konyvtar@ttk.elte.hu
Az MTMT adminisztráció a zárva tartás alatt is folyamatos: mtmt@ttk.elte.hu

Az MTA-ELTE Fizika Tanítása Kutatócsoport elektronikus anyagai

Az ELTE „Fizika tanítása” doktori programja és az annak bázisán működő MTA-ELTE Kutatócsoport évek óta dolgozik azon, hogy a PhD munkák és a kutatócsoportban folyó kutatások közoktatásban használható eredményei széleskörűen hozzáférhetővé váljanak tanár kollégáink számára.

Az új oktatási rend segítésére hasznos lehet, ha ezeket most szélesebb körben is ismertetjük. Az itt megadott linkek mind szabadon elérhetők. A doktori program Közkincs oldalán a szakfolyóiratokban megjelent magyar és angol nyelvű közleményei mellett oktatási segédanyagok, valamint a tanári munkát segítő, ugyanakkor középiskolások által is használható e-learning anyagok találhatók.

Új tananyagok

Az iskolai fizikatanítás hatékonyságát segítő új módszerek